İsrail medyası: Hizbullah'ın yeni liderini vurduk

İsrail medyası: Hizbullah'ın yeni liderini vurduk

İsrail uçakları, Nasrallah'ın yerine Hizbullah'ın yeni lideri seçildiği öne sürülen Safiyuddin'i hedef aldı. İsrail medyası, Safiyuddin'in öldürüldüğünü öne sürdü.

Son 2 haftadır Lübnan'da binin üzerinde insanı katleden İsrail ordusu, bu gece de Beyrut'ta pek çok noktaya hava saldırısı düzenledi.

İsrail medyası, saldırıda Hasan Nasrallah'ın halefi olarak gösterilen Haşim Safiyuddin'in hedef alındığını yazdı.

Öte yandan İsrailli yetkililer, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada "Şu anda Beyrut’ta hedef alınan kişi, Nasrallah’ın halefi olan Haşim Safi el-Din’dir" ifadesini kullandı.

BEYRUT'A YOĞUN HAVA SALDIRISI

İsrail hava saldırılarının sürdüğü Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde arka arkaya şiddetli patlamalar yaşandı.

İsrail Beyrut’un güneyine yönelik saldırılarını sıklaştırırken 23 Eylül’den bu yana yaşanan en şiddetli patlamalardan biri meydana geldi.

Art arda yaşanan patlamalar binalarda sarsıntılara sebep oldu.

'HİZBULLAH'IN FÜZE ÜRETİM PROJESİ YETKİLİSİNİ DE VURDUK'

Ayrıca İsrail ordusu, Hizbullah'ın füze üretim projesinin önde gelen yetkililerinden Muhammed Yusuf Oneissi'nin de öldürüldüğünü ileri sürdü.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Beyrut'a düzenlenen hava saldırılarına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

İsrail ordusunun son günlerde artırdığı hava saldırıları, Lübnan'ın güneyinin yanı sıra doğusundaki Bekaa Vadisi ve Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nde yoğunlaşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN