Son dakika | İsrail, Beyrut'u bir kez daha vurdu

Son dakika | İsrail, Beyrut'u bir kez daha vurdu

Son dakika haberi... İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut’a yönelik saldırılara devam ediyor. Son günlerde artan bombardımanlara bir yenisini daha ekleyen İsrail, sivil yerleşim alanlarını hedef aldı.

İsrail Beyrut'a yeni hava saldırıları başlatırken Hizbullah, güney Lübnan'daki Maroun al-Ras köyüne girmeye çalışan İsrail birliklerine karşı bomba patlattığını belirtti.

İsrail ordusunun İran destekli Hizbullah'la çatışmalarla dolu bir yıl içinde Lübnan cephesinde en ölümcül gününü geçirmesinin ardından, İsrail'in Beyrut'taki merkezi bir tıp merkezine düzenlediği saldırıda en az dokuz kişi öldü. Başkent sakinleri Bachoura semtindeki patlamanın sesini duymadan önce bir füzenin havada uçuştuğunu duydu. Yakın bölgelerde yaşayan vatandaşlar araba ve scooterlara binerek hızla kaçmaya başladı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Beyrut'u hedef aldığını açıkladı ve gece boyunca çeşitli yerler için tahliye uyarıları yaptı. Lübnanlı güvenlik yetkilileri, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın geçen hafta öldürüldüğü Dahiyeh'in güney banliyösüne üç füzenin isabet ettiğini ve şiddetli patlamaların duyulduğunu söyledi.

BEYRUT'A 3 FÜZE FIRLATILDI

İsrail'e ait savaş uçaklarının Lübnan'ın başkenti Beyrut'un batısındaki El-Başura semtinde bir binaya düzenlediği saldırılarda 9 kişinin öldüğü, 14 kişinin yaralandığı bildirildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, Beyrut'un batısındaki El-Başura semtinde bir eve hava saldırısı düzenlediği belirtildi.Saldırı sonucu bina ve çevresinde bulunan yapılarda hasar meydana geldi.

Açıklamada, saldırıda 9 kişinin öldüğü, 14 kişinin yaralandığı bilgisi verildi.

Bakanlıktan yapılan yeni açıklamada ise enkazda arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Beyrut'un Dahiye bölgesindeki Muavvad ve El-Amerikan semtlerine de 3 füze fırlatıldı.

Saldırı neticesinde bölgeden yoğun dumanların yükseldiği, bölgedeki bina ve park halindeki araçlarda ağır hasar oluştuğu ifade edildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee de sosyal paylaşım sitesi X hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail ordusu, Beyrut'ta isabetli bir saldırı gerçekleştirdi." ifadesine yer verdi.

20'DEN FAZLA KASABA İÇİN TAHLİYE UYARISI

İsrail'in Lübnan'a yönelik havadan ve karadan saldırıları devam ederken, İsrail ordusu, birçok kasaba için tahliye uyarısı yayınladı. İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki 20'den fazla kasaba için daha tahliye uyarısı yayınlarken, tahliye uyarısı yayınlanan kasaba sayısı 70'e ulaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN