Sinvar cinayetinin ardından sevinç çığlıkları: İsrail, ABD ve dünya için iyi bir gün

Sinvar cinayetinin ardından sevinç çığlıkları: İsrail, ABD ve dünya için iyi bir gün

Hamas lideri, Yahya Sinvar'ın ölümünün kesinleşmesi üzerine ABD'den de İsrail'e ardı ardına destek mesajları geldi. Biden, "İsrail, Amerika ve dünya için iyi bir gün” açıklamasını yaparken Harris "Gazze'de artık yeni bir başlangıç yapma zamanı” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldürülmesi hakkında yaptığı açıklamada, “İsrail, Amerika ve dünya için iyi bir gün” olduğunu belirtti. "Gazze’de artık Hamas’sız bir gelecek için bir fırsat var" ifadesini kullanan Biden, Hamas'ın 7 Ekim 2023 saldırısı gibi başka bir saldırı gerçekleştiremeyeceğini belirtti. Biden, ayrıca İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile esirlerin serbest bırakılması ve savaşın sona erdirilmesi konularını görüşeceğini açıkladı.

HARRIS: GAZZE'DE SAVAŞI SONA ERDİRME FIRSATI

Başkan Yardımcısı Kamala Harris ise bu gelişmenin "Gazze savaşını sona erdirme" fırsatı sunduğunu söyledi ve “Gazze'de artık yeni bir başlangıç yapma zamanı” dedi. Harris, İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu belirterek, esirlerin serbest bırakılması ve acıların dindirilmesi çağrısında bulundu.

AUSTIN: İSRAİL'E DESTEĞİMİZİ YİNELEDİK

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Sinvar'ın ölümünü İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ile görüştüğünü ve Washington'un İsrail'in kendini savunma hakkına olan desteğini yinelediğini ifade etti. Biden da Almanya'ya giderken uçakta bu gelişmeyle ilgili bilgilendirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN