Sınır kontrolleri kalktı! Bulgaristan ve Romanya Şengen bölgesinde

Sınır kontrolleri kalktı! Bulgaristan ve Romanya Şengen bölgesinde

2007 yılında Avrupa Birliği’ne katılan Bulgaristan ile Romanya’nın vizesiz seyahat bölgesi Şengen'e dahil edildiği bildirildi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Bulgaristan ve Romanya'nın Şengen'e katıldığını, bugün itibarıyla hava ve deniz sınırı kontrollerinin kaldırıldığını ifade etti.

Von der Leyen, bunun, Avrupa çapında milyonlarca AB vatandaşına fayda sağlayacağını, Şengen bölgesini daha güçlü kılacağını ifade etti.

AVUSTURYA KARŞI ÇIKIYORDU

AB Komisyonunun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson da bir sonraki aşamada kara sınırlarındaki kontrollerin de kaldırılacağını, bunun sene boyunca üye ülkeler arasındaki görüşmelerde ele alınacağını bildirdi.

Romanya ve Bulgaristan, 2007'de AB'ye üye olurken, Avusturya, uzun süredir, düzensiz göçün artabileceği kaygısıyla iki ülkenin Şengen'e dahil olmasına karşı çıkıyordu. Anlaşma, geçen yıl sonu sağlanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN