Şikago Sanat Enstitüsü öğrencilerinden Gazze protestosu: 'Savaş makinesi ABD'yi durdurun'

Şikago Sanat Enstitüsü öğrencilerinden Gazze protestosu: 'Savaş makinesi ABD'yi durdurun'

Mayıs ayındaki eylemde 70 tutuklama ile gündeme gelen ABD'deki Şikago Sanat Enstitüsü Okulu öğrencileri İsrail'in Gazze'ye saldırılarını yeniden protesto etti. Ders saatlerinde okul binasının dışına 'Savaş Makinesi ABD'yi Durdurun' yazılı bir pankart asan 200'den fazla öğrenci İsrail ile ticari ilişkilerin kesilmesi ve ateşkes çağrısında bulundu.

SALİHA SULTAN

Mayıs ayındaki eyleminde Amerikan polisinin sert müdahalesi ile karşılaşan Şikago Sanat Enstitüsü Okulu öğrencileri, İsrail'in Gazze'deki savaşını tekrar protesto etti.
Perşembe günü ders saatleri sırasında gerçekleşen grev, okulun sanat tarihi, eleştirel çalışmalar ve gazetecilik derslerine ev sahipliği yapan ana binasının dışında başladı. Öğrenciler ilk olarak okulun dışına 'Savaş Makinesi ABD'yi Durdurun' yazılı bir pankart astı. Kısmen Filistin Kurtuluşu İçin Öğrenciler hareketi tarafından organize edilen protesto sırasında bisikletli polislerin öğrencileri çevrelediği görüldü. Polisle çatışmaya girmek istemeyen protestocular, okulun önünde attıkları sloganların ardından halka açık bir parka doğru ilerledi.

200'den fazla kişinin katıldığı protestoda öğrencilerin yanı sıra öğretim görevlileri ve çalışanlar da yer aldı. Protestocular eylemde ABD'nin Gazze'deki savaşa verdiği mali desteği kınayan pankartlar taşıdılar, İsrail'e ateşkes çağrısında bulundular.

whatsapp-image-2024-10-26-at-08-47-42.jpeg

MAYIS AYINDA 70 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Perşembe günkü protesto Mayıs ayında yine okulda düzenlenen ve yaklaşık 70 öğrencinin tutuklanmasına yol açan, bütün dünyada yankı uyandıran Filistin yanlısı protestonun ardından geldi. Son bir yıldır ABD'deki üniversitelerde Filistin'e destek gösterileri sürerken, Amerikan polisi de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının son bulması ve İsrailli şirketlerle yapılan ticaretin kesilmesi çağrısında bulunan öğrencilere uyguladığı sert müdahalelerle gündeme geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN