Seçimler devam ederken başbakan meditasyon için inzivaya çekildi

Seçimler devam ederken başbakan meditasyon için inzivaya çekildi

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, devam eden seçim sürecinde 2 gün boyunca meditasyon yapmak üzere inzivaya çekildi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, yaklaşan seçimler öncesinde ülkenin güneyindeki Vivekananda Rock Anıtı'nda 2 günlük meditasyon için inzivaya çekildi. NDTV haber sitesinin aktardığına göre, Modi, seçim sonuçlarının açıklanacağı 4 Haziran öncesi Kanniyakumari kentindeki anıtta meditasyon yapmaya başladı.

Ancak, Hindistan'ın muhalefet partileri, Modi'nin meditasyon kararını seçim yasaklarını ihlal etmek olarak nitelendirerek eleştirdi. Kongre Partisi, meditasyonun seçim yasaklarını delmek olduğunu öne sürerken, Sol parti CPM ise meditasyonun propaganda malzemesi olarak kullanılmasını engellemek için Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu.

"OY TOPLAMA TAKTİĞİ"

Batı Bengal Eyalet Başbakanı Mamata Banerjee de Modi'nin meditasyonunu eleştirerek, kameralar eşliğinde yapılmasını sorguladı ve bunu "oy toplama taktiği" olarak niteledi.

BJP yetkilileri ise Modi'nin meditasyonunun, ülkenin birlik ve bütünlüğüne yapılmış bir mesaj olduğunu belirtti. Ayrıca, muhalefetin tepkisini Hindu karşıtlığı olarak nitelendirerek eleştirdi.

Modi'nin meditasyon süresi boyunca güvenliğini sağlamak için anıt etrafında 2 bin polisin yanı sıra sahil güvenlik ve deniz kuvvetlerinin de görevlendirildiği bildirildi.

Hindistan'da 19 Nisan'da başlayan ve 1 Haziran'a kadar sürecek seçimler kapsamında yaklaşık 968 milyon seçmen, federal parlamentonun alt kanadı Halk Meclisi üyelerini belirlemek için oy kullanıyor. Modi liderliğindeki BJP, "Ulusal Demokratik İttifakı (NDA)" ile muhalefet partilerinin "Hindistan Ulusal Kalkınma Kapsamlı İttifakı (INDIA)" arasında rekabet ediyor. Seçim sonuçları 4 Haziran'da açıklanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN