Rusya'dan ABD’nin Karadeniz’deki operasyonlarına ilişkin açıklama: Kışkırtmalara yanıt vereceğiz

Rusya'dan ABD’nin Karadeniz’deki operasyonlarına ilişkin açıklama: Kışkırtmalara yanıt vereceğiz

Ukrayna’yı işgal eden Rusya’dan yetkililer, ABD'nin Karadeniz'deki İHA’larla gerçekleştirdiği "kışkırtmalara" yönelik adım atılması talimatını verdiklerini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin stratejik insansız hava araçlarıyla (İHA) Karadeniz'deki faaliyetlerini son dönemde artırdığı belirtildi.

İHA'ların, Ukrayna'ya verilen Batılı silahlarla Rus tesislerine saldırılar için destek sağladığı kaydedilen açıklamada, "Bu, ABD ve NATO ülkelerinin Ukrayna'daki çatışmaya Kiev rejiminin yanında artan katılımını göstermektedir" ifadesi kullanıldı.

‘DOĞRUDAN ÇATIŞMA OLABİLİR’

Açıklamada, bu faaliyetlerin, Rus hava kuvvetleri unsurlarıyla yaşanabilecek olayların ve Rusya ile doğrudan çatışma ihtimalini artırdığına işaret edildi.

NATO ülkelerinin artan bu riskten ötürü sorumlu tutulduğu açıklamada, "Savunma Bakanı Belousov, Rusya Genelkurmay Başkanlığı’na bu kışkırtmalara derhal yanıt verilmesi yönünde önerilerde bulunması talimatını verdi” ifadesi kullanıldı.

Belousov ile ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin arasında 25 Haziran'da telefon görüşmesi gerçekleştirilmişti. Austin, en son 15 Mart 2023'te eski Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüşmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN