Rusya ve Ukrayna arasında 230 esir takas edildi

Rusya ve Ukrayna arasında 230 esir takas edildi

Ukrayna'nın Bağımsızlık Günü'nde Rusya ve Ukrayna arasında her iki ülkeden 115'er kişi olmak üzere 230 savaş esiri takas edildi. Esir takasına Birleşik Arap Emirlikleri arabuluculuk etti.

Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmaların gölgesinde, her iki tarafın esir takasına yönelik yeni bir anlaşma daha gerçekleşti. Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) arabuluculuğunda yapılan anlaşma kapsamında, iki taraftan 115'er kişi olmak üzere toplam 230 esir serbest bırakıldı.

9905656.jpg

'115 SAVUNUCUMUZ EVLERİNE DÖNDÜ'

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, "Bugün 115 savunucumuz evlerine döndü, bunlar Ulusal Muhafız, Silahlı Kuvvetler, Deniz Kuvvetleri ve Devlet Sınır Koruma Servisi'nden askerler" ifadeleriyle haberi duyurdu.

9905651.jpg

Rusya Savunma Bakanlığı ise takas edilen Rus askerlerinin, Ukrayna'nın Kursk bölgesine yönelik saldırılar sırasında esir alındığını açıkladı. Her iki ülke de takas sürecindeki desteğinden dolayı BAE’ye teşekkür etti.

9905658.jpg

UKRAYNA'DAN RUSYA'YA MİSİLLEME MESAJI

Gelişmenin yanı sıra, Ukrayna'nın 33. Bağımsızlık Günü'nü kutlayan Zelenskiy, Rusya'ya yönelik misillemelerin artacağını belirtti. Zelenskiy ayrıca, Rusya ile bağlantılı olduğu düşünülen dini grupların yasaklanmasını öngören bir yasayı da imzaladı.

9905653.jpg

Ukrayna Devlet Başkanı, ''Bugün Ukrayna'nın 33. Bağımsızlık Günü'nü kutluyoruz ve düşmanın topraklarımıza getirdiği her şey (savaş) şimdi onların evine döndü'' dedi.

9905654.jpg

ABD'DEN UKRAYNA'YA 125 MİLYON DOLARLIK MÜHİMMAT

Öte yandan, ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 125 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi açıkladı. Bu paket, hava savunma füzeleri, drone karşıtı ekipman ve zırh delici füzeleri içeriyor. Biden, Ukrayna'nın Rusya ile olan mücadelesinde Washington'ın desteğinin "sarsılmaz" olduğunu yineledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN