Ruanda ile Fransa anlaştı: Savunma iş birliği 2025’e kadar sürecek

Ruanda ile Fransa anlaştı: Savunma iş birliği 2025’e kadar sürecek

Son dönemde Afrika ülkelerinin Batılı ülkelerle arası açılırken, Ruandalı yetkililer, Fransa ile savunma iş birliği anlaşmasını 2025 yılına kadar uzattıklarını duyurdu.

Mali, Burkina Faso ve Nijer'de askeri darbeler ve iktidar değişimleri sonrası Fransız askeri birlikleri, bu ülkelerden sınır dışı edilirken Ruanda'nın Fransa ile savunma iş birliği anlaşmasını 2025'e kadar uzattığı bildirildi.

Ruanda ordusundan yapılan açıklamada, Fransa ile savunma iş birliği anlaşmasının yeniden gözden geçirildiği ve iş birliğini 2025 yılına kadar uzatacak yeni yol haritasının imzalandığı belirtildi. Öte yandan, iş birliğinin kapsamı ve detaylarıyla ilgili bilgi paylaşılmadı.

SON ELEŞTİRİ SENEGAL’DEN GELMİŞTİ

Afrika ülkelerinden Mali, Burkina Faso ve Nijer'de iktidar değişimleri sonrası Fransız birlikleri sınır dışı edilmişti. Senegal Başbakanı Ousmane Sonko ise ülkesinde konuşlu Fransız birliklerini eleştirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN