Rosatom: Nükleer güç santrallerinin etrafındaki durum kötüleşiyor

Rosatom: Nükleer güç santrallerinin etrafındaki durum kötüleşiyor

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom, Ukrayna'nın saldırıları nedeniyle Zaporijya ve Kursk'taki nükleer santrallerin etrafındaki durumun kötüleştiğini bildirdi. Ukrayna’nın iki nükleer santrale yönelik çok sayıda saldırı düzenlediği belirtilirken, bu eylemlerin nükleer güvenlik açısından ciddi tehdit oluşturduğu ifade edildi. Rusya Savunma Bakanlığı da Kursk Nükleer Güç Santrali'ne yönelik saldırı hazırlığına karşı sert yanıt vereceklerini belirtti.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom, Ukrayna'nın saldırıları nedeniyle Zaporijya ve Kursk nükleer santrallerinin çevresindeki durumun kötüleştiğini duyurdu.

Rosatom’dan yapılan yazılı açıklamada, Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi’nin telefonda görüştüğü belirtildi.

Görüşmede, Zaporijya ve Kursk nükleer santrallerindeki son durumun ele alındığı, Likhachev'in bu bölgelerdeki durumun giderek kötüleştiğine dikkat çektiği ifade edildi.

Açıklamada, Ukrayna'nın bu iki santrale yakın bölgelere çok sayıda saldırı düzenlediği belirtilerek, bu tür eylemlerin sadece santrallere doğrudan tehdit oluşturmadığı, aynı zamanda nükleer güvenlik konusundaki uluslararası yaklaşımlara zarar verdiği vurgulandı.

Rusya Savunma Bakanlığı da Ukrayna'nın Kursk Nükleer Santrali'ne saldırı hazırlığında olduğunu belirten raporlar olduğunu ve böyle bir saldırıya sert karşılık verileceğini açıkladı.

Mart 2022'de Rusya'nın kontrolüne geçen Zaporijya Nükleer Güç Santrali çevresine topçu ve insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlenirken, Ukrayna ve Rusya saldırılar konusunda birbirini suçluyor.

Rus toprağı Kursk bölgesinde ise Ukrayna ordusunun 6 Ağustos'ta başlattığı saldırılar sonrası iki ordu arasında şiddetli çatışmalar başlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN