Protestocular Meksika'da başkanlık sarayının kapısını kırdı

Protestocular Meksika'da başkanlık sarayının kapısını kırdı

Meksika'da 2014 yılında 43 öğrencinin ortadan kaybolmasını protesto eden bir grup dikkat çekici bir eylemde bulundu. Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador içeride günlük basın toplantısını yaparken, protestocular Meksika devlet elektrik şirketine ait beyaz bir kamyoneti kullanarak ülkenin başkanlık sarayının kapısını kırdı.

Meksika'da 2014 yılında 43 öğrencinin ortadan kaybolmasını protesto eden bir grup, ülkenin başkanlık sarayının kapısını kırdı.

Reuters’ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador içeride günlük sabah basın toplantısını yaparken, protestocular Meksika devlet elektrik şirketine ait beyaz bir kamyoneti kullanarak kapıyı kırdılar.

Olay yerine gelen polis, grubu dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı ve kolluk kuvvetleri, protestocuların binaya girmesini engellemek için saray içinde bariyerler kurdu.

kapiiii.jpg

BAZI KİŞİLER GÖZALTINA ALINDI

100'den fazla protestocu sarayın dışında kamp kurdu. Yerel basında kapının kırılmasına karışan bazı kişilerin gözaltına alındığı bildirildi.

Basın toplantısında olayla ilgili sorulan Lopez Obrador, protestoyu bastırmayacağını ve hükümetin ülkenin en kötü şöhrete sahip şiddet olaylarından birinde ortadan kaybolan kayıp öğrencilerle ilgili soruşturmayı sürdüreceğini söyledi. Protestocuların hükümet üyeleriyle buluşacağını söyleyen Cumhurbaşkanı, "Kapı tamir edilecek ve herhangi bir sorun olmayacak" dedi.

Protestocuların hükümetine karşı olan ve davayla ilgili gerçeğin ortaya çıkmasını istemeyen insan hakları grupları tarafından yönlendirildiğini söyleyerek, "Ama istedikleri şey kışkırtmak" diye ekledi.

Kayıp öğrencilerin ailelerini temsil eden Miguel Agustin Pro Juarez İnsan Hakları Merkezi (Prodh), bazı protestocuların eylemlerini desteklemediğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN