Pentagon'dan PKK'ya yönelik operasyonlara dair ilk değerlendirme: Türkiye'nin bu hakkı var

Pentagon'dan PKK'ya yönelik operasyonlara dair ilk değerlendirme: Türkiye'nin bu hakkı var

Pentagon, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısının ardından gerçekleştirilen Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki PKK'ya karşı operasyonlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Günlük basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Türkiye'nin TUSAŞ'a yönelik terör saldırısının ardından Suriye ve Irak'ın kuzeyinde bulunan PKK hedeflerini imha etmesiyle ilgili bir soruya şöyle cevap verdi:

"Türkiye'de izlediğiniz gibi bu bir terör saldırısı gibi görünüyor. Onlar bu saldırıyı gerçekleştiren insanları sorumlu tutma hakkına sahipler."

Singh, ayrıca Pentagon adına Türkiye'deki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yaralananlara başsağlığı dileklerini iletti.

NE OLMUŞTU?

Milli Savunma Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısının ardından Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki PKK'ya karşı operasyonlar gerçekleştirmişti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 29'u Irak ve 18'i Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere toplam 47 terör hedefinin tam isabetle vurulduğunu ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN