Paşinyan'a kızan Ermenistan medyası Türkevi'ni hedef aldı

Paşinyan'a kızan Ermenistan medyası Türkevi'ni hedef aldı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi Ermenistan medyasını bir kez daha kızdırdı. Medyanın hedefinde görüşmenin yapıldığı Türkevi vardı.

Türkiye ile ilişkileri normalleştirmek istemesinden dolayı Ermenistan muhalefetinin tepkisini çeken Başbakan Nikol Paşinyan ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşme dün New York'taki Türkevi'nde gerçekleşti. Kaliforniya merkezli Ermeni medya kuruluşu Zartonk Media, Türkevi'ni hedef aldı.

Türkevi'nin, Midtown Manhattan'da, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezinin hemen karşısında bulunan 36 katlı bir gökdelen olduğunun altının çizildiği haberde, "Başkonsolosluk ve Birleşmiş Milletler Türkiye Daimi Temsilciliği de dahil olmak üzere New York'taki birçok Türk diplomatik misyonunun merkezi olarak hizmet vermekte ve Türk kültürel etkinliklerinin merkezi olarak faaliyet gösteriyor" ifadeleri yer aldı.

YOLSUZLUK DAVASINDA TÜRKEVİ

Haberin devamındaysa şu ifadelere yer verildi:

"2023 yılında New York Belediye Başkanı Eric Adams'a açılan yolsuzluk davasında 'Türkevi'nin ortaya çıkması dikkat çekiyor. Federal Soruşturma Bürosunun New York Belediye Başkanı Eric Adams'a yönelik yolsuzluk davasına ilişkin soruşturmasının 2023 yılında odak noktasının 'Türk Evi' olması dikkat çekiyor. FBI ve ABD'nin New York Güney Bölgesi Savcısı tarafından yürütülen bir yolsuzluk soruşturması, Adams'ın 2021 belediye başkanlığı kampanyası sırasında yaptığı yolsuzluk iddialarını araştırıyor."

'TÜRKİYE BAŞKONSOLOSLUĞU GEZİYİ FİNANSE ETTİ'

"Türk hükümetinin bağışları, Adams'ın kampanyasına bir aracı olan KSK Construction aracılığıyla aktardığını varsayılıyor. Bu durum, özellikle Adams'ın Türkiye çıkarlarıyla olan bağlantıları göz önünde bulundurulduğunda kolluk kuvvetlerinin dikkatini çekti. 2015 yılında Türkiye Başkonsolosluğu, Adams'ın Türkiye gezisini finanse etti ve 2021 Demokrat Belediye Başkanlığı ön seçimlerinde başarı elde ettikten sonra Adams'ın, olağanüstü yangın güvenliği sorunlarına rağmen Türk Evi'nin faaliyet göstermesine izin vermesi için New York Şehri İtfaiye Teşkilatına baskı yaptığı bildirildi. Müfettişler ayrıca New York İtfaiye Komiseri Daniel A. Nigro’ya da 'Türk Evi' ile ilgili karara ilişkin sorguladı."

'TÜRKEVİ' NEDİR?

Bundan 44 yıl önce ABD'deki Türk toplumunun manevi desteği ve merhum Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil'in tarafından zor şartlarda teknoloji devi IBM şirketinden satın alınan Türkevi, 1977'den 2014'e kadar Türk diplomatik misyonlarına hizmet verdikten sonra yıkılıp aynı yere yeniden inşa edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 18 Eylül 2017’de temeli atıldıktan sonra 20 Eylül 2022’de yine Erdoğan tarafından kurdelesi kesilerek hizmete giren Türkevi, açıldığı ilk günden bu yana New York’ta diplomasi ve sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Kapılarını sadece Türklere değil birçok etkinlik için yabancılara da açan 35 katlı Türkevi binası, başta Selçuklu olmak üzere geleneksel Türk mimarı motifleri ve lale şeklinde gökyüzüne yükselen silüeti ile New York’un ilgi çeken binalarından biri.

Downtown Manhattan, East River ve Long Island City'den görülebilen, yağmur sularının biriktirilerek kullanılmasına olanak sağlayan depo sistemi ve yeşil bina kapsamında "Leed Silver" sertifikasına sahip bina, çevre dostu gökdelen özelliği taşıyor.

Türkevi’nde, Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği, New York Başkonsolosluğu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin temsilciği yer alıyor. Yaklaşık 20 bin metrekare alana sahip, 171 metre yükseklikteki binada ayrıca 200 kişilik oditoryum, toplantı ve sergi salonları, 20 araçlık otopark ve lojmanlar bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN