Obamalardan Harris’e büyük destek: Kamala yeni sayfa, Trump ise tehlikeli

Obamalardan Harris’e büyük destek: Kamala yeni sayfa, Trump ise tehlikeli

ABD'de kasım ayındaki başkanlık seçimi öncesi Biden'ın çekilmesi Demokrat Parti Ulusal Kongresi'ni kritik viraja dönüştürdü. Programın ikinci gününde kürsüye çıkan Obama çifti, Kamala Harris'e tam destek açıkladı. Michelle Obama, Trump'ı ırkçı söylemleriyle suçladı. "Amerika yeni bir sayfa açmaya hazır" diyen eski başkan Barack Obama ise Trump için "Bu filmi daha önce gördük ve devamının daha kötü olduğunu biliyoruz" ifadesini kullandı.

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Demokratların adayı Kamala Harris’i “ABD için yeni bir sayfa” şeklinde nitelendirirken, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın “tehlikeli” olduğunu söyledi.

ABD basınındaki haberlere göre Obama, pazartesi Chicago’da başlayan Demokrat Parti Kongresinde yaptığı konuşmada, başkanlık yarışında Harris’e desteğini gösterdi.

'YARIŞ SIKI GEÇECEK'

Tüm dünyanın ABD’yi, kasımdaki seçimin “altından kalkıp kalkamayacağını” görmek için takip ettiğini belirten Obama, seçimlerin kafa kafaya gittiğine işaret ederek yarışın “sıkı geçeceğini” dile getirdi.

9886580.jpg

Obama, “Gerçek şu ki, Donald Trump iktidarı kendi amaçları için kullanacağı bir araçtan başka bir şey olarak görmüyor. Çoğunlukla kendisine ve zengin dostlarının işine yarayacağı bir başka büyük vergi indiriminin bedelini orta sınıfın ödemesini istiyor.” diye konuştu.

'BU FİLMİ DAHA ÖNCE DE GÖRDÜK'

Seçmenlerin “Donald Trump’ın Beyaz Saray’ı yeniden ele geçirme girişimini reddetmesi gerektiğini” ifade eden Obama, “Bu filmi daha önce de gördük ve hepimiz devamının genellikle daha kötü olduğunu biliyoruz.” dedi.

Eşi Michelle Obama da kongrede yaptığı konuşmada, 2008 başkanlık kampanyasının sloganlarından birine atıfta bulunarak Harris için “Umut geri dönüyor.” ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN