NATO'nun uygun olmadığı yerlerde kullanılacak: Fransız bakan Lecornu ‘Avrupa müdahale gücünü’ duyurdu

NATO'nun uygun olmadığı yerlerde kullanılacak: Fransız bakan Lecornu ‘Avrupa müdahale gücünü’ duyurdu

Fransız bakan Lecornu, NATO'nun uygun olmadığı çok sayıda krizin olduğunu ifade ederek 2025 yılında hazır olacak şekilde Avrupa müdahale gücü kurmayı planladıklarını kaydetti.

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, 2025'te hazır olacak şekilde Avrupa "müdahale gücü" kurmayı planladıklarını bildirdi.

France 2 kanalının 4 Verites programına konuk olan Lecornu, "NATO'nun uygun olmadığı ve Fransa'nın tek başına operasyon yürüttüğü çok sayıda krizin bulunduğunu" belirtti.

Kriz yaşanan ülkelerden Fransa vatandaşlarının çıkarılmasını bu duruma örnek gösteren Lecornu, Avrupa "müdahale gücü" kurma projesinden söz etti.

‘TÜM AVRUPA VATANDAŞLARI İÇİN’

Lecornu, Avrupa "müdahale gücünün" tüm Avrupa vatandaşlarını hızlı şekilde güvenlik altına almayı amaçladığını söyledi.

Avrupa'nın savunma anlamında ABD'den bağımsız ve egemen olması gerektiğini görüşünü paylaşan Lecornu, bu projenin 2025 itibarıyla hayata geçirilmesi için Avrupalı ortaklarla görüşmelere başladığını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN