Namibya yaptı Türkiye yapamadı: Silah taşıyan gemiye engel

Namibya yaptı Türkiye yapamadı: Silah taşıyan gemiye engel

Filistin merkezli boykot hareketi BDS’nin çağrısı üzerine Namibya hükümeti, İsrail için silah taşıyan gemiyi limanlarına almadı. Aynı çağrıda ismi geçen bir başka gemi de Bandırma Limanı’na demirledi. Şimdi benzer tavır Ankara’dan da bekleniyor.

Türkiye’nin Azerbaycan petrolünü İsrail’e sevk ettiği tartışmaları devam ederken Afrika ülkesi Namibya, örnek bir yaptırıma imza attı.

Filistin merkezli boykot hareketi BDS’nin çağrısı üzerine Namibya hükümeti, İsrail için askeri teçhizat ve patlayıcı madde taşıyan Portekiz bandıralı Kathrin kargo gemisinin karasularına girişini yasakladı.

BDS TÜRKİYE, İKTİDARA SESLENDİ

Aynı çağrının yapıldığı ikinci gemi olan Hollanda bandıralı Nordic ise, Hayfa Limanı’ndan çıkarak Bandırma Limanı’na demirledi.

Serbestiyet’in haberine göre; BDS Türkiye, iktidara seslenerek “Türkiye hükümetini bu durumu derhal sonlandırmaya ve Namibya’nın sergilediği erdemli duruşu göstererek Nordic gemisini Türkiye karasularından çıkarmaya davet ediyoruz” dedi. Açıklamada “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığına soruyoruz. Seyir izin belgesini aldığı görülen Nordic (IMO 9663001) isimli kargo gemisinin taşıdığı yükün türü, miktarı, menşei nedir? Bandırma Limanı’na hangi amaçla yanaşmıştır ve neden günlerdir limanda bulunmaktadır? Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’e karşı açılan soykırım davasına müdahillik başvurusu yapan Türkiye hükümetinin, soykırımda fiilen rol oynamış bir gemiye geçiş izni vermesi ve limanlarını açması büyük bir çelişkidir” denildi.

‘VANAYI KAPAT’ DİYEN GENÇLERE DESTEK ÇAĞRISI

Gazze’de saldırılarına ara vermeden devam eden İsrail’in kullandığı petrolün Türkiye üzerinden taşındığı iddiası, büyük tepki çekmişti.

Petrolün BOTAŞ üzerinden taşındığını savunan DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen “Nakliyatı durdurun” çağrısı yapmıştı. Filistin İçin Bin Genç grubu da vanaların kapatılması için eylemler düzenledi. Son protestoya katılan Filistinli iki öğrenci, 27 Ağustos’ta İstanbul Arnavutköy Geri Gönderme Merkezi’ne götürülmüştü. Dün sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Filistin İçin Bin Genç grubu “Geri Gönderme Merkezinde tutulan iki Filistinli arkadaşımız Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla deport edilmek isteniyor. Herkesi dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN