Maymun çiçeği iki ülkede daha görüldü

Maymun çiçeği iki ülkede daha görüldü

Maymun çiçeği salgını, Dünya Sağlık Örgütü'nün en üst seviye alarmına neden olmuştu. Son gelişmelere göre, Güney Amerika'da Arjantin'in de virüsün etkisi altına girdiği açıklandı. Brezilya'da bir kargo gemisinde görülen şüpheli vaka ise yetkilileri alarma geçirdi. Asya kıtasında ise Tayland'da Afrika'dan gelen bir Avrupa vatandaşında MPOX vakası tespit edildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün uluslararası halk sağlığı acil durumu ilan ettiği maymun çiçeği virüsü, iki ülkede daha görüldü. Arjantin'de bir kargo gemisinde şüpheli bir vaka tespit edilirken, Tayland'da ise Afrika'dan gelen bir kişide MPOX virüsü saptandı.

GÜNEY AMERİKA'YA SIÇRADI

Güney Amerika ülkesi Arjantin'de bir kargo gemisi şüpheli vaka nedeniyle demir attı. Rosario kenti yakınlarında Parana Nehri'nde karantinaya alınan gemi, Brezilya'nın Santos kentinden San Lorenzo Limanına gidiyordu. Arjantinli yetkililer, gemide Hint uyruklu bir mürettebatın göğüs ve yüz bölgesinde cilt lezyonları görüldüğünü aktardı. Şüpheli vaka, diğer mürettebattan ayrılarak karantinaya alındı. Arjantin Sağlık Bakanlığı gelişme üzerine Halk Sağlığı Acil Durum Protokolünü devreye soktu. Gemiye sadece sağlık personelinin girişine izin verildi. Diğer mürettebata da test yapıldı.

TAYLAND'DA MPOX VAKASI

Tayland'da Tayland yerel medyasının yaptığı açıklamada, ülkede MPOX vakası kaydedildi.

Yerel haber ajansı Thai Enquirer'ın haberine göre, hasta, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden seyahat eden yabancı uyruklu bir kişi. Sağlık otoriteleri tarafından henüz konuyla ilgili ayrıntı paylaşılmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN