Lübnan'a 2 binden fazla bomba attıldı

Lübnan'a 2 binden fazla bomba attıldı

Bugün sabah saatlerinde Lübnan bir kez daha İsrail uçaklarının hedefi oldu. İsrail'in ülkeye düzenlediği saldırılarda 2 binden fazla bomba atıldığı öne sürüldü.

İsrail ordusu, Lübnan’a yönelik hava saldırılarının üçüncüsünü gerçekleştirdiğini açıkladı. Pazartesi sabahından bu yana, bu ülkeye 2 binden fazla bomba atıldığı belirtildi.

İsrail ordu sözcüsü, gün içinde Lübnan'ın güneyi ve Bekaa bölgesinde Hizbullah’a ait olduğu iddia edilen bin 500 noktayı hedef aldıklarını duyurdu.

İnsansız hava araçlarının da yüzlerce noktayı vurduğu kaydedildi. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, saldırıların yoğunlaştırılacağını ve Hizbullah’a "nefes aldırmayacaklarını" belirtti. Saldırıların hızlandırılacağı mesajı verildi.

HİZBULLAH’TAN KARŞILIK: FADİ-3 FÜZESİYLE SALDIRILAR DÜZENLENDİ

Hizbullah, İsrail askeri üslerini hedef aldığını duyurdu. Yapılan açıklamalarda, "Gazze'deki Filistin halkının direnişiyle dayanışma göstermek, Lübnan'ı ve halkını korumak" amacıyla bu saldırıların düzenlendiği ifade edildi.

İsrail basını, Lübnan'dan son bir saat içinde yaklaşık 60, gün içinde ise toplam 160 roket atıldığını aktardı.

Sosyal medyada, Lübnan'dan atılan roketlerin kuzeyde bazı açık alanlara isabet ettiği görüntüler paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN