Lübnan halkını tehdit eden Netanyahu'ya Fransa'dan "provokasyon" yorumu

Lübnan halkını tehdit eden Netanyahu'ya Fransa'dan "provokasyon" yorumu

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Lübnan halkını tehdit etmesiyle ilgili Fransa Dış İşleri Bakanı Barrot, "Bu provokasyon gerçekleşirse Lübnan'ı kaosa sürükler." yorumunu yaptı. İran kara saldırıları gerçekleştirdiğinde bölgedeki tüm askeri gücünü İsrail için seferber edeceğini söyleyen Fransa'nın "provokasyon" nitelemesi dikkat çekti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İngilizce konuştuğu bir video yayımlayarak, Gazze'den sonra yoğun bombardımanını yönelttiği Lübnan halkına seslendi. İsrail ordusu Lübnan'da binlerce kişiyi öldürürken Netanyahu, "Gazze'de gördüğümüz gibi yıkıma ve acıya yol açacak uzun bir savaşın uçurumuna düşmeden önce Lübnan'ı kurtarma fırsatınız var. Öyle olmak zorunda değil." dedi.

Netanyahu'nun tehdidi, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noël Barrot tarafından "provokasyon" ifadesiyle değerlendirildi.

LÜBNAN'IN DURUMU 'FECİ'

AA'nın aktardığına göre France 2 kanalında konuşan Barrot, "Bu provokasyon gerçekleşirse, Fransa'nın dostu olan ve halihazırda kırılgan bir durumda bulunan Lübnan'ı kaosa sürükler." ifadelerini kullandı.

Barrot, Lübnan'da yaşananları "feci" olarak tanımladı.

FRANSA'DAN İSRAİL'E TAM DESTEK

İran, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından geçen hafta İsrail'e füze saldırıları gerçekleştirmişti. Saldırıların ardından açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bölgedeki tüm askeri güçlerini İsrail için seferber etmeye hazır olduklarını açıklamıştı.

LÜBNAN'DA 2 BİNDEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 119 kişi öldü.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah, İsrail’in saldırılarına roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN