Kuzey Kore üç balistik füze fırlattı

Kuzey Kore üç balistik füze fırlattı

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'nın son açıklamasına göre, Kuzey Kore bugün yerel saatle sabahın erken saatlerinde üç balistik füze fırlattı. Füzelerin Japon Denizi yönüne doğru 07.44 ile 08.22 arasında fırlatıldığı belirtilirken, füzelerin başkent Pyongyang yakınlarında fırlatıldığı ve yaklaşık 300 kilometre mesafe kat ederek Japon Denizi'ne düştüğü kaydedildi.

JAPON ULUSAL MÜNHASIR BÖLGESİ DIŞINA DÜŞTÜ

Bu son denemelerin ardından, bölgede gerilim yeniden tırmanıyor. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, füzelerin Kore Yarımadası'nın barışını ve istikrarını ciddi şekilde tehdit ettiği vurgulanırken, Japonya Savunma Bakanlığı ise füzelerin azami 50 kilometre irtifaya ulaşabildiğini ve Japon ulusal münhasır bölgesi dışına düştüğünü açıkladı.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, bu son füze denemelerine sert tepki gösterdi. Meclis oturumunda konuşan Başbakan Kişida, Kuzey Kore'nin bu eyleminin kabul edilemez olduğunu belirtirken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiğine vurgu yaptı. Ayrıca, füze denemelerinin ülkenin, bölgenin ve uluslararası toplumun barış ve güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

İZLENMEYE DEVAM EDİYOR

Denemelerin gerçekleştiği bölgede, şimdilik deniz ve hava unsurlarında herhangi bir hasar tespit edilmediği belirtiliyor. Ancak, bölgedeki askeri yetkililer durumu yakından izlemeye devam ediyor.

Özellikle, bu son füze denemelerinin Seul'de 18-20 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın da katılacağı "Gelecek Nesiller için Demokrasi" zirvesi öncesinde gerçekleşmesi dikkat çekiyor. Bu denemeler, bölgedeki siyasi atmosferi daha da gererek, bölgedeki diplomatik ilişkileri olumsuz etkileyebilir.

Kuzey Kore, son olarak 14 Şubat tarihinde, ülkenin doğu kıyısından yeni tip "Padasuri-6" karadan denize seyir füzesini fırlatmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN