Kuzey Kore birden fazla savaş başlığı fırlatabilen füze test etti

Kuzey Kore birden fazla savaş başlığı fırlatabilen füze test etti

Kuzey Kore, tek bir balistik füzenin farklı hedeflere birden fazla savaş başlığı taşımasına olanak tanıyan Çoklu Bağımsız Hedefleme Aracı teknolojisini başarılı bir şekilde test ettiğini duyurdu.

Kuzey Kore, Çoklu Bağımsız Hedefleme Aracı teknolojisini başarılı bir şekilde test ettiğini duyurdu.

Japon Denizi'ne dün fırlatılan tanımlanamayan füzenin ardından gelen resmi açıklamada, bu teknolojinin başarılı bir şekilde denendiği belirtildi.

Testte, orta menzilli katı yakıtlı bir balistik füzenin birinci kademe motoru kullanıldı ve farklı savaş başlıkları 200 kilometrelik bir yarıçap içinde bulunan üç farklı hedefe yönlendirildi. Bu testin, MIRV savaş teknolojisinin etkinliğini ölçmek amacıyla yapıldığı ve ülkenin savunma faaliyetlerinin rutin bir parçası olduğu vurgulandı.

KUZEY KORE, TANIMLANAMAYAN BİR BALİSTİK FÜZE FIRLATMIŞTI

Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin dün yerel saatle 05.32'de Japon Denizi'ne doğru tanımlanamayan bir balistik füze fırlattığını bildirdi. Füzenin ülkenin münhasır ekonomik bölgesinin (MEB) dışına düştüğü ve bölgede seyreden uçak ve gemilere herhangi bir zarar vermediği belirtildi.

GÜNEY KORE BAŞARISIZ OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Denemeyi doğrulayan Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı da, Pyongyang’ın hipersonik bir füze fırlattığını açıklamıştı. Füzenin yaklaşık 250 kilometre yol kat ettiği aktarılırken, denemenin daha sonra başarısızlıkla sonuçlandığı ifade edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN