Kolombiya ve ELN isyancı grubu anlaştı: Ateşkese devam

Kolombiya ve ELN isyancı grubu anlaştı: Ateşkese devam

Kolombiya ve Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) isyancı grubu bugün 3 Ağustos'tan bu yana yürürlükte olan ateşkesin altı ay uzatıldığını duyurdu. ELN ayrıca insan kaçırma olaylarını askıya almayı kabul etti.

Güney Amerika ülkesi Kolombiya ve Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) isyancı grubu bugün anlaştı.

AFP'de yer alan habere göre, İki taraf tarafından yapılan açıklamada, "İkili, Ulusal ve Geçici Ateşkesin (CFBNT) 6 Şubat 2024 saat 00.00'dan itibaren yüz seksen (180) gün uzatılması konusunda mutabakata vardık" denildi.

İki taraf 3 Ağustos'tan bu yana yürürlükte olan ateşkesin altı ay uzatıldığını duyurdu. Ayrıca ELN insan kaçırma olaylarını askıya almayı kabul etti.

Başkan Gustavo Petro'nun hükümeti, Güney Amerika ülkesinin 450 bin'den fazla kişinin ölümüne yol açan altmış yıllık çatışmasını sona erdirmek için "toplam barış" politikasının bir parçası olarak 2022'de ELN ile barış görüşmelerini yeniden başlatmıştı.

Başlangıçtaki altı aylık ateşkes geçen hafta sona ermiş ve beş gün uzatılma kararı alınmıştı. Bugün alınan kararla ateşkes ikinci ke uzatılmış oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN