Kolombiya, göçmen akışına karşı o yolun kapanmasına karşı: Tehlikeli olabilir

Kolombiya, göçmen akışına karşı o yolun kapanmasına karşı: Tehlikeli olabilir

Kolombiyalı yetkililer, düzensiz göçmenlerin sık kullandığı rotalardan Darien Boşluğu'nun Panama tarafından kapatılmasına ilişkin endişelerini dile getirerek tehlikelere yol açacağını ifade etti.

Kolombiya, Panama'nın düzensiz göçmen akışını engellemek için Darien Boşluğu'ndan geçen bazı giriş noktalarını kapatmasına ilişkin "tehlikelere yol açacağı" uyarısında bulundu.

Kolombiya Ombudsmanlığı'nca yapılan açıklamada, Panama'nın bu kararının düzensiz göçmenlerin "haklarını etkileyeceği" belirtildi. Açıklamada, "sığınma hakkı olan ve korunmaya ihtiyaç duyan bu kişilere barınma, temel hizmetlere erişim ve geri gönderilmeme güvencesi" sağlanması gerektiği ifade edildi.

Ayrıca, kararın ülkede düzensiz göçmenlerin yığılmasına yol açacağından ötürü endişe duyulduğu kaydedildi.

‘MÜSAADE ETMEYECEĞİZ’ DEMİŞTİ

Panama hükümeti, 4 Temmuz'da düzensiz göçmen akışını engellemek amacıyla Darien Boşluğu'ndan geçen 3 giriş noktasını kapattığını duyurmuştu. Panama'nın yeni Devlet Başkanı Jose Raul Mulino, 2 Temmuz'daki yemin töreninde yaptığı açıklamada, "Ülkemize yasa dışı yollardan girilmesine müsaade etmeyeceğiz" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN