Kenya'da vergi zammı protestoları: Parlamento ateşe verildi, 10 ölü, 50 Yaralı

Kenya'da vergi zammı protestoları: Parlamento ateşe verildi, 10 ölü, 50 Yaralı

Kenya'da vergi zamlarına karşı yapılan protestolar şiddetini artırıyor. Eylemciler barikatları aşarak parlamento binasını ateşe verdi. Gösterilerde en az 10 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı.

Kenya'da vergi zammını öngören "2024 Finans Tasarısı"na yönelik protestolar, başkent Nairobi ve Mombasa şehirlerinden sonra ülkenin farklı kentlerine yayılarak ve şiddetini artırarak devam ediyor.

9545302.jpg

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre; polis müdahalesi sonucu en az 10 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı.

9545298.jpg

Z KUŞAĞI ÖNDERLİĞİNDE

Çoğunlukla Z kuşağının liderlik ettiği protestolar, tasarının parlamentodan geçmesinin ardından daha da büyüdü. Göstericiler, başkent Nairobi başta olmak üzere ülkenin çeşitli şehirlerinde eylemlerine devam ediyor.

9545300.jpg

PARLAMENTO BİNASI ATEŞE VERİLDİ

Başkent Nairobi'de protestocular, parlamento barikatını aşarak yerleşkeye girdi ve polisleri kovaladı. Haberlere göre, parlamento binası ateşe verildi.

9545311.jpg

Polis, göstericilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerle müdahale etti ancak daha sonra gerçek mermi kullanıldığı bildirildi.

9545318.jpg

İNTERNET BAĞLANTISINDA BÜYÜK KESİNTİLER

KTN haber kanalı, protestoları yayınladığı için yetkililer tarafından kapatılmakla tehdit edildiğini duyurdu. Çevrimiçi gözlemci Netblocks, Kenya'da internet bağlantısında büyük kesinti yaşandığını açıkladı.

9545320.jpg

Kenya Kızılhaçı, gösterilerde araçlarının saldırıya uğradığını, personel ve gönüllülerinin yaralandığını bildirdi. Sağlık görevlileri, Nairobi'de açılan ateş sonucu en az 50 kişinin yaralandığını söyledi.

9545383.jpg

ORDU GÖREVE ÇAĞRILDI

Kenya Savunma Bakanı Aden Duale, protestoların şiddet boyutuna varmasından ötürü ulusal polise yardım etmek için orduyu görevlendirdi. Duale, bu adımın 'acil güvenlik' önlemi olarak alındığını belirtti.

9545606.jpg

MUHALEFET 'TASARIYI GERİ ÇEKELİM' DEDİ

Kenya muhalefet lideri Raila Odinga, hükümeti Kenyalı "çocukları" öldürmeyi bırakmaya ve "2024 Finans Tasarısı"nı geri çekmeye çağırdı.

9545609.jpg

Devlet Başkanı William Ruto'nun memleketi Eldoret'te gösteri düzenleyen bir grup, Ruto'nun istifasını istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN