Karındeşen Jack'in polis dosyası 136 yıl sonra açığa çıktı

Karındeşen Jack'in polis dosyası 136 yıl sonra açığa çıktı

İngiltere'de 1888'de altı kadının ölümüyle sonuçlanan Karındeşen Jack cinayetlerinin polis dosyası bulundu.

1888 yılında İngiltere'nin Londra kentinde gerçekleşen ve tarihe "Karındeşen Jack" olarak geçen seri cinayetlerin polis dosyası, 136 yıl sonra torunu tarafından kamuya açıklandı. O dönemin dedektiflerinden Joseph Henry Helson'a ait olan dosyada, Karındeşen Jack olduğundan şüphelenilen kişilere ait fotoğraflar, kartpostal kopyaları, Jack'in dedektiflere yazdığı övgü mektubunun bir kopyası ve bir kurbanın cesedinin fotoğrafları bulunuyor.

Helson ailesinde nesiller boyunca saklanan bu dosya, dedektif Helson'un torunu tarafından İngiltere merkezli müzayede evi Whitton & Laing'de 22 Mart'ta düzenlenecek olan bir açık artırmada satışa çıkarılacak.

Karındeşen Jack, 1888 yılında Londra'nın Whitechapel semtinde ve çevresinde çoğunlukla fakir bölgelerde işlediği cinayetlerle ünlü. Kimliği tespit edilemeyen bu seri katil, adını cinayetlerin işlenme yönteminden almıştı. Karındeşen Jack olarak bilinen bu katilin kimliği hala bir gizem olarak kaldı.

BİRÇOK FİLM VE DİZİYE KONU OLMUŞTU

Karındeşen Jack, cinayetlerin işlendiği dönemde medya ve polis arasında büyük bir kargaşaya neden olmuş ve olaylar zamanla birçok filme ve diziye konu oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN