Rusya'dan Karadeniz'deki limana kısıtlama: 90 günlük denetim kararı

Rusya'dan Karadeniz'deki limana kısıtlama: 90 günlük denetim kararı

Rusya, Karadeniz'deki stratejik Novorossiysk Limanı'nda denetimler sonrası demirlemeye 90 günlük kısıtlama getirdi. Çevre ihlallerinin 30 Haziran'a kadar düzeltilmesi istendi.

Rusya Federal Ulaştırma Denetleme Servisi'nin Novorossiysk Limanı'nda yaptığı denetimler sonucunda, demirleme faaliyetlerine 90 günlük geçici kısıtlama getirildi. Rus petrol boru hattı işletmecisi Transneft, limandaki ihlallerin 30 Haziran 2024'e kadar giderilmesi gerektiğini duyurdu.

Karadeniz'in önemli ihracat merkezlerinden Novorossiysk Limanı'nda alınan bu karar, bölgedeki çevre güvenliğine yönelik endişeleri artırdı. Özellikle, 15 Aralık 2024'te Kerç Boğazı'nda fırtına nedeniyle "Volgoneft-212" ve "Volgoneft-239" tankerlerinin karıştığı kazalar sonrası yaşanan petrol sızıntısı ve çevre felaketi, denetimlerin sıkılaştırılmasına yol açmıştı.

Transneft'in açıklamasında, denetimlerde tespit edilen eksikliklerin acilen giderilmesi gerektiği vurgulanırken, liman faaliyetlerinin aksamaması için çalışmaların hızlandırılacağı belirtildi. Novorossiysk, Rusya'nın en büyük petrol ihracat limanlarından biri olarak küresel enerji tedarik zincirinde kritik rol oynuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN