Kamala Harris, resmen ABD başkan adayı

Kamala Harris, resmen ABD başkan adayı

ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde Joe Biden'ın yarıştan çekilmesiyle Demokratların yeni umudu Kamala Harris, Donald Trump'a karşı başkan adaylığını resmen açıkladı.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Chicago'da düzenlenen Demokratik Ulusal Parti Kongresi'nde, partisinin başkan adaylığını resmen kabul etti. Kongre'nin son gününde yaptığı güçlü konuşmada, Harris, adaylığını açıklarken, “Hikayesi ancak dünyanın en büyük ulusunda yazılabilecek herkes adına, Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığına adaylığınızı kabul ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kamala Harris, konuşmasında farklı siyasi görüşlerden insanların kendisini izlediğini belirterek, "Tüm Amerikalıların başkanı olacağıma söz veriyorum" dedi. Bu mesajla, ülkenin çeşitli kesimlerinden destek almayı hedefleyen Harris, birleştirici bir lider olacağını vurguladı.

UKRAYNA VE İSRAİL'E DESTEK MESAJI

Harris, konuşmasında uluslararası ilişkilere de değindi. Rusya-Ukrayna savaşı konusuna odaklanarak, ABD'nin Ukrayna'ya olan sarsılmaz desteğinin süreceğini belirtti ve "Başkan olarak Ukrayna ve NATO müttefiklerimizin yanında güçlü bir şekilde duracağım" dedi. Ayrıca, İsrail-Hamas çatışmalarına da değinen Harris, "Gazze'de süregelen savaşta çok sayıda masum insanın öldü ve büyük acılar yaşandı. Şimdi bir rehine anlaşması ve ateşkes yapmanın tam zamanı" diyerek, İsrail'in her zaman savunulacağını vurguladı.

BARACK VE MİCHELLE OBAMA'DAN DESTEK

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Harris'in adaylığını resmen kabul etmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Bu gece Kamala Harris, doğru olduğunu bildiğim şeyi tüm dünyaya gösterdi. İlk günden itibaren Başkan olmaya hazır ve Amerika'nın en iyisini temsil ediyor. Hadi işe koyulalım” diyerek Harris'e olan desteğini ifade etti.

Obama'nın eşi Michelle Obama da, Harris'in adaylık konuşmasını “ilham verici ve tarihi” olarak nitelendirdi. "Kamala Harris, ülkeye ve dünyaya bizi ileriye götürmeye hazır olduğunu gösteren ateşli ve güçlü bir konuşma yaptı. Her birimiz kalbimizde doğru olduğunu bildiğimiz şeyi yapmalıyız. Hayatımız buna bağlıymış gibi oy kullanmalıyız" ifadelerini kullanan Michelle Obama, tüm Amerikalılara bu seçimin önemini hatırlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN