Japonya’dan gemisi kara sularına giren Çin’e protesto

Japonya’dan gemisi kara sularına giren Çin’e protesto

Son dönemde Asya-Pasifik’te gerginlikler artarken, Japon yetkililer, gemisi kara sularını ihlal eden Çin’in Tokyo Büyükelçiliğine "protesto ve güçlü endişelerini” ilettiği bildirildi.

Japonya Savunma Bakanlığı, yerel saatle sabah 06.00'da bir Çin araştırma gemisinin Kagoşima bölgesi yakınlarında ülkeye ait kara sularına girdiğini duyurarak "Japonya, toprak ve sularını savunacaktır" diye bildirdi.

Açıklamada, diplomatik kanallar aracılığıyla olay sonrası Çin'in Tokyo Büyükelçiliğine "protesto ve güçlü endişelerinin iletildiği" aktarıldı.

GÜNLER ÖNCE HAVA SAHASI DA İHLAL EDİLMİŞTİ

Japonya Savunma Bakanlığı’ndan 26 Ağustos'ta yapılan açıklamada, Çin ordusuna ait Y-9 tipi askeri uçağın Doğu Çin Denizi'ndeki Danjo Adaları açıklarında Japonya hava sahasına girdiği bildirilmişti. Tokyo yönetimi, ilk kez bir Çin askeri uçağının hava sahasını ihlal ettiğini duyurmuştu.

Japon savaş uçaklarının uçağa karşılık vermek üzere harekete geçtiği ancak Çin uçağının o sırada hava sahasını terk ettiği kaydedilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN