Japonya lideri Kişida: 7,6’lık depremden sonra Kuzey Kore’den ‘iyi niyet mesajı’ aldık

Japonya lideri Kişida: 7,6’lık depremden sonra Kuzey Kore’den ‘iyi niyet mesajı’ aldık

Son dönemde Asya-Pasifik’te gerginlik artarken, füze denemelerini hızlandıran Kuzey Kore’nin 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından Japonya’ya ‘iyi niyet mesajı’ gönderdiği ortaya çıktı. Beklenmedik hamleyi Kişida duyururken, iki ülke arasında diplomatik ilişki bulunmuyor.

Japonya Başbakanı Fumio Kişida, Noto Yarımadası ve açıklarında meydana gelen şiddetli depremlere yönelik Kuzey Kore'den "iyi niyet mesajı" aldığını bildirdi.

Başbakan Kişida, meclis konuşmasında, depremler sonrası, Kuzey Kore lideri Kim'den "iyi niyet mesajı" aldığını ve karşılığında kendisine "teşekkürlerini ilettiğini" söyledi. Kişida, alıkonulan Japonlar sorununun çözümü için kararlılıklarını koruduklarını ve Kim ile bir zirvede buluşabilmek için müzakereleri sürdüreceklerini aktardı.

‘2011 FELAKETİNDE BİLE ALMAMIŞTIK’

Doğu Asya'da Japonya ile Kuzey Kore arasında diplomatik ilişki bulunmaması nedeniyle, bir Japon Başbakanın, Kuzey Kore liderinden mesaj alması nadir kabul edilirken, Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, ocak ayında, Mart 2011'deki deprem ve tsunami dahil son yıllarda Kuzey Kore'den bir mesaj almadıklarını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN