İzlanda’nın yeni lideri belli oldu

İzlanda’nın yeni lideri belli oldu

İzlanda’da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerini oyların yüzde 34’ünü alan iş insanı Halla Tomasdottir kazandı.

İzlanda’nın önceki gün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kazananı, resmi olmayan sonuçlara göre iş insanı Halla Tomasdottir oldu.

Tomasdottir, nüfusu 383 bin 726, seçmen sayısı ise 266 bin 935 olan ülkede oyların yüzde 34’ünü alarak sandıktan birinci çıktı. Tomasdottir’in en yakın rakibi eski başbakan Katrin Jakobsdottir ise yüzde 24 oy aldı.

GÖREVİNDEN İSTİFA ETMİŞTİ

İskandinav ülkesi İzlanda’yı 4 yıl boyunca yönetecek 55 yaşındaki Tomasdottir, resmi sonuçlar açıklandıktan sonra görevi şu anki Cumhurbaşkanı Gudni Johannesson’dan devralacak.

Eski İzlanda Başbakanı Katrin Jakobsdottir, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabilmek için 5 Nisan’da görevinden istifa etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN