İsviçre’de sel ve heyelan: Turizm merkezine ulaşılamıyor

İsviçre’de sel ve heyelan: Turizm merkezine ulaşılamıyor

Son günlerde aşırı yağışların etkisi altındaki İsviçre’de karların da erimesiyle beraber sel ve toprak kaymaları meydana geldi. Ekipler çalışmalara başlarken, popüler turizm merkezi Zermatt’a ulaşım sağlanamadığı kaydedildi.

İsviçre’nin güneyini vuran şiddetli yağış ve eriyen kar, sel ve heyelanı beraberinde getirdi. Valais kantonunun büyük bir bölümü sular altında kaldı.

Bin 638 metre rakımlı ünlü kayak merkezi Zermatt’a giden yolda meydana gelen toprak kayması sonucu kasabayla ulaşım kesildi. Bazı tren seferleri de durduruldu.

yeni-proje-1-004.jpg

BÖLGEDEN TAHLİYELER BAŞLADI

Graubünden kantonuna bağlı Lostallo kentindeki Sorte köyünde ise Misox Vadisi’nde yaşanan heyelanın ardından bazı evler toprak altında kaldı. Kanton polisi, Misox ve Calanca bölgelerinde onlarca kişinin evlerinden tahliye edildiğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN