İsrail'in vurduğu binada ölenlerin yarısından fazlası kadın ve çocuk

İsrail'in vurduğu binada ölenlerin yarısından fazlası kadın ve çocuk

BM İnsan Hakları Ofisi, İsrail'in Lübnan'ın kuzeyindeki bir binaya düzenlediği hava saldırısında ölen 22 kişinin yarısından fazlasının kadın ve çocuk olduğunu açıkladı.

BM İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Jeremy Laurence, Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında dün İsrail ordusunun Lübnan'ın kuzeyindeki Aytou bölgesinde bir binaya düzenlediği saldırıyla ilgili bir soruya verdiği yanıtta “ölen 22 kişiden 12’sinin kadın ve ikisinin çocuk olduğunu öğrendik ” dedi.

Sözcü “Anladığımız kadarıyla vurulan bina dört katlı bir konuttu. Bu faktörler göz önünde bulundurulduğunda, Uluslararası İnsancıl Hukuk, yani savaş kanunları, ayrım orantısı ve orantılılık ilkeleri açısından gerçek endişelerimiz var” diye konuştu. BM sözcüsü, saldırıyla ilgili soruşturma çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN