İsrail'in Lübnan'a saldırıları devam ediyor: Ölü sayısı 2,593'e yükseldi

İsrail'in Lübnan'a saldırıları devam ediyor: Ölü sayısı 2,593'e yükseldi

İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik saldırılarında son 24 saatte 19 kişi hayatını kaybetti. Toplam ölü sayısı 2,593'e ulaştı.

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarında can kaybını artırmaya devam ediyor. 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana, saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 2,593'e yükseldi. Dün gerçekleştirilen saldırılarda 19 kişi yaşamını yitirirken, 118 kişi de yaralandı. Bu durum, bölgedeki insani krizin derinleşmesine ve uluslararası toplumda büyük bir endişeye yol açıyor. Saldırılar, özellikle Beyrut'un Dahiye bölgesinde yoğunlaşırken, sivil halkın maruz kaldığı zarar her geçen gün artıyor.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun ülkenin birçok bölgesinde hava saldırılarını sürdürdüğü belirtildi.

İSRAİL BOMBARDAIMANI NEDENİYLE LÜBNAN'DA YÜZ BİNLERCE KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

İşgalci İsrail'in devam eden saldırıları sonucu dün 12 kişinin öldüğü ve 118 kişinin yaralandığı aktarılan açıklamada, 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a yönelik saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin 593'e, yaralananların sayısının da 12 bin 119'a yükseldiği kaydedildi.

İsrail bombardımanı nedeniyle Lübnan'da yüz binlerce kişinin yerinden edildiği tahmin ediliyor.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Lübnan hükümeti yerinden edilenlerden 486 binden fazlasının Suriye'ye göç ettiğini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN