İsrail'in füzesi kendi askerini öldürdü

İsrail'in füzesi kendi askerini öldürdü

İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe'den ateşlenen bir önleyici füzenin devriye botuna isabet etmesi sonucu bir İsrail askerinin öldüğü, iki askerin ise yaralandığı bildirildi.

İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilim, bu sabah İsrail ordusunun donanmasına ait bir devriye botunun vurulmasıyla tırmandı.

BİR ÖLÜ İKİ YARALI

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinde Hizbullah tarafından gerçekleştirilen bir saldırı sırasında, İsrail'in hava savunma sistemi Demir Kubbe'den ateşlenen bir füzenin şarapnel parçalarının, denizde görev yapan bir devriye botuna isabet etmesi sonucu bir İsrail askeri hayatını kaybetti, iki asker ise yaralandı. Yaralanan askerlerden birinin durumunun hafif, diğerinin ise orta derecede olduğu belirtildi.

Olayın ardından İsrail basınında yer alan haberlerde, İsrail ordusunun ön soruşturmasına göre, askerin ölümüne neden olan şarapnel parçalarının, Hizbullah'a ait insansız hava aracını (İHA) hedef alan bir füzenin patlaması sonucu devriye botuna isabet ettiği kaydedildi. İkinci bir ihtimal olarak ise, füzenin hata sonucu doğrudan bota isabet etmiş olabileceği değerlendirildi. Bu olayla ilgili olarak sosyal medyada Nahariya kenti açıklarında, gökyüzünden hızla inen bir füzenin denizdeki bir araca isabet ettiğine dair görüntüler paylaşıldı.

İsrail ordusu, Hizbullah'ın İsrail'i hedef alan saldırı hazırlığında olduğunu iddia ederek Lübnan'a yönelik geniş çaplı bir "önleyici saldırı" başlattığını duyurmuştu. Bu saldırı, İsrail'in merkezine füze saldırısı düzenlemeyi planlayan hedeflere yönelik olarak gerçekleştirilmiş ve 100 kadar savaş uçağının katıldığı belirtilmişti. İsrail ordusu, bu saldırılarda füze rampalarından 40'ının imha edildiğini öne sürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN