İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 13 ölü, 25 yaralı

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 13 ölü, 25 yaralı

İsrail ordusunun Lübnan'da gerçekleştirdiği hava saldırılarında 13 kişinin yaşamını yitirdiği, 25 kişinin ise yaralandığı öne sürüldü. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıların özellikle Güney Lübnan'daki Sayda ilçesinde yoğunlaştığını duyurdu.

NNA'nın haberine göre, İsrail'in Sur ve Nebatiye gibi bölgelerde çok sayıda hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Nebatiye'deki bir köydeki evin hedef alındığı saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken, Yarin kasabasında ise İsrail ordusu ile Hizbullah güçleri arasında sıcak çatışmalar yaşandı. Ayrıca, Baalbek'te bir minibüse düzenlenen hava saldırısında 2 kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin yaralandığı kaydedildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana süren çatışmalarda toplam 2 bin 653 kişi öldü, 12 bin 360 kişi yaralandı. Bu ölülerin 104'ü çocuk, 194'ü ise kadın. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın, 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlenen hava saldırılarında öldüğü belirtildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Güney iline bağlı Sayda ilçesinde bir bölgeye düzenlediği hava saldırısında, 8 kişinin öldüğünü 25 kişinin yaralandığını duyurdu.

Hizbullah, İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail’in bu saldırılarda çoğunlukla ordu üslerini hedef aldığı ve büyük bir hasar bildirilmediği ifade edildi.

Bombardımanlar sonucu Lübnan’da 100 binlerce kişinin yerinden edildiği tahmin ediliyor. Hükümet, yerinden edilen 486 binden fazla kişinin Suriye’ye göç ettiğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN