İsrail Savunma Kuvvetleri duyurdu: Hizbullah’ın Beyrut’taki istihbarat merkezini vurduk

İsrail Savunma Kuvvetleri duyurdu: Hizbullah’ın Beyrut’taki istihbarat merkezini vurduk

İsrail Savunma Kuvvetleri, Hizbullah’a yönelik düzenlediği hava saldırısında, örgütün Beyrut’taki önemli bir istihbarat merkezini hedef aldığını açıkladı.

İsrail, bugün yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın Beyrut’ta bulunan istihbarat merkezine yönelik bir hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Saldırının, bölgedeki güvenlik tehditlerine karşı bir önlem olarak gerçekleştirildiği belirtilirken, saldırının ardından bölgede gerginliğin artabileceği endişeleri gündeme geldi. İsrail, Hizbullah’ın askeri kapasitesini zayıflatmayı hedeflediklerini vurguladı.

İsrail'in Lübnan'a hava saldırıları da sürüyor. İsrail dün gece ilk kez başkent Beyrut'un merkezini vurdu. İsrail bugün de Hizbullah’ın Beyrut’taki "istihbarat merkezini" vurduğunu iddia etti.

"ORDU, BU SAVAŞTA İLK KEZ ATEŞLE KARŞILIK VERDİ"

BBC Türkçe'nin haberine göre İsrail ordusu, saldırıda "istihbarat merkezinin, çalışanlarının ve istihbarat toplama araçlarının" vurulduğunu öne sürdü.

Bu arada Lübnan ordusu, ülkenin güneyinde iki ayrı İsrail saldırısında iki askerinin öldüğünü açıkladı. Bir asker Lübnan ordusu ve Kızılhaç araçlarından oluşan bir konvoyun tahliye çalışması sırasında öldü, dört Kızılhaç gönüllüsü de yaralandı. Daha sonra Lübnan ordusu, bir kışlanın vurularak başka bir askerin öldürüldüğünü söyledi. Ordu, bu savaşta ilk kez ateşle karşılık verdi.

Öte yandan Lübnan Sağlık Bakanı Firas Abiad bugün yaptığı açıklamada, ülkede 7 Ekim saldırılarından beri 127'si çocuk 1974 kişinin öldüğünü açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN