İsrail saldırılarının bugünkü bilançosu: 5 ölü

İsrail saldırılarının bugünkü bilançosu: 5 ölü

ABD’nin Beyrut’u vurmaması yönündeki uyarılara rağmen İsrail, 5 gün sonra tekrar Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine hava saldırısı düzenledi. Saldırının hemen ardından açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, "Geçtiğimiz haftalarda İsrail hükümetine endişelerimiz olduğunu ve buna karşı olduğumuzu açıkça belirttik" diye konuştu.

İsrail ordusu, Beyrut'un Dahiye bölgesinde bulunan Hizbullah'a ait yeraltı silah deposuna saldırı düzenlediğini açıkladı. İsrail işgal ordusu açıklamasında her ne kadar önceden uyarıda bulunduk dese de Lübnan medyası, işgal ordusunun Beyrut'un güney banliyölerine önceden defalarca uyarıda bulunmadan daha geniş çaplı saldırılar düzenlediğine işaret ederek İsrail'in iddialarını yalanladı.

Öte yandan Lübnanlı kaynaklar, İsrail'in, önceki saldırılara kıyasla daha düşük kapsam ve güçte üç hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Nasrallah'a yönelik suikast düzenlendiği Dahiye'nin Haret Hreyk semti, büyük ölçüde harabe haline dönüşmüş durumda. Öte yandan, Lübnanlı kaynaklar, İsrail'in, önceki saldırılara kıyasla daha düşük büyüklükte ve güçte üç hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

İSRAİL SİLAH DEPOSU İDDİASI

İsrail ordusu daha sonra, saldırılarında Hizbullah’a ait bir "stratejik yer altı mühimmat deposunu" hedef aldığını açıkladı.

Başbakan Naciib Mikati, önceki gün ABD’li yetkililerin, İsrail’in Beyrut ve güney banliyölerine yönelik saldırılarını azaltacağına dair güvence verdiğini açıkladı. Güney Beyrut’un bu tür uyarılara daha önce maruz kaldığı, özellikle son dört gün içinde, ancak saldırı yapılmadığı belirtildi.

Ayrıca, Güney Beyrut'ta Eylül ayından bu yana yoğun hava saldırıları düzenlenmişti. En şiddetli saldırı 27 Eylül'de gerçekleşmiş, bu saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürüldüğü iddia edilmişti.

ABD, İSRAİL'İ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR

Bazı Batı ülkeleri, Gazze'de olduğu gibi iki ülke arasında da ateşkes sağlanması için bastırırken, ABD İsrail'i desteklemeye devam ettiğini ve bir füze savar sistemi ile asker gönderdiğini açıklamıştı.

Ancak ABD, İsrail saldırılarının bölgedeki gerilimi gittikçe tırmandırmasının ardından saldırıların kapsamından rahatsız olduklarını ve hem Lübnan hem de Gazze’deki sivil kayıpların gittikçe artmasından endişe duyduklarını İsrail’e bildirdiklerini açıkladı.

Ancak daha önce Batılı uzmanlar, ABD'nin İsrail üzerinde yeterince baskı kurmadığını ifade etmişlerdi. İsrail ordusu, bugün erken saatlerde Lübnan'dan ülkenin kuzeyine yaklaşık 50 roket atıldığını, ancak herhangi bir can kaybı rapor edilmediğini bildirdi. Hizbullah ise, Safed kasabasına "büyük bir füze salvosu" fırlattığını söyledi.

İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A DA SALDIRDI

İsrail işgal güçleri, Dahiye'nin ardından bu kez de Güney Lübnan'ın Nebatiye bölgesine saldırı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, İsrail hava saldırısında 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN