İsrail ordusu Refah'ta Filistinlilerin çadırlarını bombaladı: 11 ölü, 40 yaralı

İsrail ordusu Refah'ta Filistinlilerin çadırlarını bombaladı: 11 ölü, 40 yaralı

İsrail güçleri, Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombaladı. Saldırıda 11 kişi hayatını kaybetti, en az 40 kişi de yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın batısındaki El-Mevasi bölgesinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını vurdu. Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, saldırıda 11 Filistinli hayatını kaybederken, 40'ın üzerinde kişi de yaralandı.

Saldırıların devam ettiği ve İsrail ordusunun bölge çevresinde toprak barikatlar kurduğu aktarıldı.

'GÜVENLİ BÖLGELERE' SALDIRI

Han Yunus ile Refah kentlerine uzanan El-Mevasi bölgesi, İsrail ordusunun daha önce göçe zorladığı Filistinlilerin gitmesini istediği "güvenli bölgeler" arasında yer alıyordu.

Refah'ın batısında bulunan ve yerleşim yeri olmayan El-Mevasi'de büyük ölçüde açık araziler bulunuyor.

Altyapı, kanalizasyon ağları, elektrik hatları, iletişim ağları ve internetten de yoksun olan bölgede, yerinden edilmiş Filistinliler, oldukça zor şartlar altında yaşamaya çalışıyor. Evlerini terk edip bu bölgeye sığınan insanlar, su, gıda, temizlik ve sağlık hizmetleri konusunda büyük yoksunluk yaşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN