İsrail mülteci kampını vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail mülteci kampını vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürüyor. İsrail savaş uçakları, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Tulkerim Mülteci Kampı'ndaki bir kafeyi vurdu. Saldırıda 18 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail savaş uçaklarının Tulkerim Mülteci Kampı'ndaki bir kafeye hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Saldırı sonucu 18 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

Ölü ve yaralıların Tulkerim şehrindeki Şehit Sabit Sabit Devlet Hastanesine kaldırıldığı ifade edildi.

Saldırı sonucu hayatını kaybeden bir çocuğun naaşı, kentteki Şehit Sabit Sabit Devlet Hastanesi'ne getirildi. Filistinli çocuğun babası üzüntü yaşadı.

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

Filistin’deki Tulkarem Mülteci Kampı’na yönelik İsrail saldırısının yankıları sürerken, İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) flaş bir açıklama geldi.

IDF, Tulkarem şehrine düzenlenen hava saldırısında Hamas’ın bölge komutanı Zahi Yaser Abd al-Razeq Oufi'nin öldürüldüğünü duyurdu. İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan İsrail yerleşimi Ateret'te bombalı bir araba saldırısı planladığı ve Batı Şeria'da İsraillilere yönelik diğer saldırılarda rol oynadığı belirtilen Oufi’nin “yakın bir zaman dilimi içinde yeni bir saldırı gerçekleştirme niyetinde olduğu" iddia edildi.

Saldırıda diğer yerel Hamas yetkililerinin de öldürüldüğü kaydedilirken, Hamas ise saldırıyı kınadı. Hamas’tan yapılan açıklamada Oufi'nin öldürülüp öldürülmediğine dair bilgi verilmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN