İsrail Cumhurbaşkanı Gazze'deki sivil ölümlerini sorulmasına tepki gösterdi

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Hamas ve İsrail savaşına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Herzog, kendisine sorulan bir soruya ise öfkelendi. Herzog, Filistinli sivillerin yaşananlara karşı durabileceklerini ve ayaklanabileceklerini öne sürdü. "Olanları görmüyor musunuz? Orada bütün bir millet yaşanan çatışmalardan sorumlu" ifadelerini kullanan Herzog gazetecilerin sözünü kesti.

İsrail ve Hamas arasındaki savaş devam ederken politikacılardan da peş peşe açıklamalar geliyor. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, gazetecilerin karşısına geçerek savaşa dair değerlendirmelerini paylaştı.

Toplantının soru cevap kısmında gazetecilerin İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında uluslararası hukuka uymayan eylemlerinin sorulmasına sinirlenen Herzog, soruyu soran muhabire sesini yükselterek cevap verdi.

'OLANLARI GÖRMÜYOR MUSUNUZ?'

Herzog, "Olanları görmüyor musunuz? Orada bütün bir millet yaşanan çatışmalardan sorumlu. Sivillerin saldırılara dahil olmadığı ve bunun farkında olmadıklarına yönelik söyledikleriniz kesinlikle doğru değil" dedi.

yeni-proje-21.jpg
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un basın toplantısı

'GAZZE'Yİ SORUMLU TUTUYOR GİBİSİNİZ'

Herzog, Filistinli sivillerin yaşananlara karşı durabileceklerini ve ayaklanabileceklerini öne sürdü.

Muhabirin "Hamas'ın yaptıklarından Gazze halkını sorumlu tutuyor gibisiniz." demesi üzerine böyle bir şey söylemediğini belirterek suçlamayı reddeden Herzog, "Ben böyle bir şey söylemedim. Eğer mutfağınızda bir füze varsa ve o füzeyi bize fırlatmak istiyorsanız, kendimi savunma hakkım olamaz mı" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN