İspanya'da 300 sanatçıdan çağrı: İsrail'le silah ticaretini kesin

İspanya'da 300 sanatçıdan çağrı: İsrail'le silah ticaretini kesin

Aralarında Oscar ödüllü yönetmen Pedro Almodovar'ın da bulunduğu 300'den fazla İspanyol sanatçı ve akademisyen, İspanya hükümetine seslendi. Sanatçılar, İspanya'nın İsrail ile sürdürdüğü silah ticaretinin derhal durdurulmasını talep etti. Hükümetin bu konuda daha önce yaptığı açıklamalara rağmen, sanatçılar İsrail'e silah satışının devam ettiğini ifade etti.

İspanyol sinema dünyasının önemli isimlerinden Pedro Almodovar başta olmak üzere, 300'den fazla sanatçı ve akademisyen, İspanya hükümetine çarpıcı bir çağrıda bulundu. Sanatçılar, imza attıkları mektupta İspanya'nın İsrail ile sürdürdüğü silah ticaretinin derhal durdurulmasını istedi.

Hükümetin İsrail ile silah ticaretini durdurduğunu birçok kez açıklamasına rağmen, sanatçılar bu durumdan şüphe duyuyor ve İspanya'nın bu şekilde İsrail'deki olayların suç ortağı olduğunu belirtiyor. Mektupta, "İspanya, İsrail ile askerî ilişkileri sürdürdüğü sürece bu katliamın suç ortağı olmaya devam edecektir" ifadesi kullanıldı.

İsabel Coixet, Rozalen, Aitana Sanchez Gijon, Mikel Izar, Alba Flores ve Andreu Buenafuente gibi tanınmış isimler de mektuba imza atanlar arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN