İngiliz adaletinin gerçekleri duymaya tahammülü yok: Gazze'deki katliamı dünyaya duyuran İngiliz aktivist tutuklandı

İngiliz adaletinin gerçekleri duymaya tahammülü yok: Gazze'deki katliamı dünyaya duyuran İngiliz aktivist tutuklandı

İngiliz insan hakları aktivisti Sarah Wilkinson, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılara sessiz kalmayarak sosyal medya üzerinden Filistin direnişini desteklediği için tutuklandı.

İngiliz insan hakları aktivisti ve sosyal medya fenomeni Sarah Wilkinson, İngiltere polisi tarafından, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı sesini yükselttiği ve sosyal medya üzerinden paylaştığı içerikler nedeniyle gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. Wilkinson'un bu tutumu, Filistinlilerin maruz kaldığı zulmü dünyaya duyurma çabası olarak görülürken, İngiltere'deki ifade özgürlüğü konusunda ciddi endişeler doğurdu.

SABAHIN İLK SAATLERİNDE OPERASYON

Wilkinson'un kardeşi Jack Wilkinson, Suppressed News adlı sosyal medya hesabına yaptığı açıklamada, “Polis, sabah 7:30'dan hemen önce evine geldi. Toplamda on iki polis, bazıları terörle mücadele ekibinden sivil kıyafetliydi. Ona, ‘internette paylaştığı içerikler’ nedeniyle gözaltına alındığını söylediler. Evi aranıyor ve tüm elektronik cihazlarına el konuldu” dedi.

Sarah Wilkinson, İsrail’in Gazze’de 7 Ekim’den bu yana süren saldırılarına karşı açık sözlü bir eleştirmen olarak tanınıyor. Bu saldırılarda şimdiye kadar 40 binden fazla sivilin hayatını kaybettiği ve bir o kadar insanın da bombalanan binaların enkazı altında olduğu belirtiliyor. Wilkinson, bu katliama sessiz kalmayarak Filistin direnişine destek verdiği ve Gazze ile Batı Şeria’da yaşanan gerçekleri dünyaya aktardığı için hedef alınmış durumda.

"KATLİAMI DÜNYAYA DUYURDUĞU İÇİN CEZALANDIRILIYOR"

MENA Uncensored adlı sosyal medya hesabı, Wilkinson’ın terörizmi desteklemekle suçlandığını iddia ederek, aslında Filistin halkının yaşadığı trajediyi dünya kamuoyuna duyurmak için gösterdiği çabaların cezalandırıldığını belirtti. İngiltere polisi, Wilkinson'ın gözaltına alınması hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Wilkinson, Gazze'deki Filistinlilere yönelik İsrail’in soykırım politikalarını eleştiren açık sözlü bir aktivist ve gazeteci olarak tanınıyor. Bu yılın başlarında, Gazze'ye doğrudan insani yardım ulaştırmayı amaçlayan uluslararası bir girişim olan “Özgürlük Filosu Koalisyonu”na katılmıştı. Ancak bu insani çabaları ve hak savunuculuğu, İngiltere’de baskıyla karşılandı.

Wilkinson'ın gözaltına alınması, Suriye kökenli İngiliz gazeteci Richard Medhurst'ün Heathrow Havalimanı'na varışında Terörle Mücadele Yasası'nın 12. Maddesi uyarınca gözaltına alınmasının ardından iki hafta sonra gerçekleşti. Medhurst, bu durumu “siyasi bir zulüm” olarak nitelendirerek, gazeteci olarak çalışma yeteneğinin engellendiğini söyledi.

İsrail, İngiltere ve ABD'nin dış politikalarını eleştiren diğer İngiliz gazeteciler de ülkelerine döndüklerinde gözaltına alındı ve tacize uğradı. Bu isimler arasında The Cradle'a katkıda bulunan Kit Klarenberg ve Vanessa Beeley de bulunuyor.

TELEGRAM'IN PATRONU DA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Geçtiğimiz hafta, Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Paris'te gözaltına alındı ve aralarında "yasadışı işlemlere aracılık eden bir çevrimiçi platform yönetimine yardımcı olmak" ve "kanunen istenen bilgi veya belgeleri paylaşmayı reddetmek" gibi 12 farklı suçlamayla karşı karşıya kaldı. Durov'un mesajlaşma uygulaması Telegram, Gazze'deki soykırımın çevresindeki bilgi savaşında önemli bir rol oynadı. Filistin'i destekleyenler, uygulamayı kullanarak İsrail'in savaş suçlarını ifşa eden bilgileri serbestçe paylaşabiliyor ve Hamas, Hizbullah, Yemen ve İran'ın İsrail’e karşı direniş çabalarını öne çıkarabiliyorlar.

Sarah Wilkinson, bu büyük insanlık trajedisine karşı sesini yükseltmekten vazgeçmediği için gözaltına alınarak susturulmaya çalışılıyor. Ancak onun tutuklanması, İsrail’in Gazze’de işlediği suçlara karşı çıkanların ve Filistin davasını savunanların karşılaştığı baskının bir örneği olarak görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN