İki ülke arasında 'çöp' savaşı: Kuzey Kore, Güney Kore'ye 310 'çöp balonu' daha yolladı

İki ülke arasında 'çöp' savaşı: Kuzey Kore, Güney Kore'ye 310 'çöp balonu' daha yolladı

Güney Kore, Kuzey Kore'nin "çöp balonları"na karşılık olarak yaklaşık 310 balon daha gönderdi. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü, balonların çoğunun rüzgar nedeniyle ulaşmadığını belirtti. Bu adım, Kore Yarımadası'ndaki gerilimin devam ettiğini gösteriyor.

Güney Kore'nin Yonhap haber ajansına göre, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Albay Lee Sung-jun, Kuzey Kore'nin "çöp balonları"na yanıt olarak yaklaşık 310 balon daha gönderdiğini açıkladı. Lee, balonların çoğunun rüzgar nedeniyle Güney Kore'ye ulaşmadığını belirtti.

Lee, balonların içinde müsvedde kağıt ve plastik bulunduğunu ancak toksik maddeye rastlanmadığını ifade etti. Ayrıca Lee, Güney Kore ordusunun Kuzey Kore'nin herhangi bir provokasyonuna karşı hazır olduğunu vurguladı.

Güney Kore'nin yanıtı, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong'un Güney'in sınırda hoparlörle propaganda yayınlarına devam edeceği açıklamasına yanıt niteliğinde. Kim Yo-jong'un, Güney Kore'nin bu eylemlerini kınadığını belirterek olası karşı hamlelerden bahsetmesi dikkat çekti.

Geçmişte de benzer olaylar yaşanmıştı. Örneğin, Güney Kore'deki bir grup eylemci, 13 Mayıs'ta Kuzey Kore'ye karşı propaganda broşürlerinin bulunduğu yaklaşık 20 büyük balon göndermişti. Bu durum, Kore Yarımadası'ndaki gerilimi artırmıştı.

Son olarak, Güney Kore'nin bu tür balon gönderme eylemlerini ve Kuzey Kore'nin yanıtını kınadığını belirtmek önemli. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Koreler Arası Anlaşma'yı askıya alarak sınırda hoparlörle propaganda yayınlarına devam edilmesini duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN