Hizbullah’tan İsrail’in kuzeyine yoğun roket saldırısı

Hizbullah’tan İsrail’in kuzeyine yoğun roket saldırısı

Hizbullah, Lübnan’dan İsrail’in kuzey bölgelerine yönelik geniş çaplı bir roket saldırısı gerçekleştirdi. Demir kubbe isimli hava savunma sistemleri devreye girdi.

Hizbullah, Lübnan’dan İsrail’in kuzey bölgelerine çok sayıda roket fırlattı. Roketlerin büyük bir kısmı İsrail’in Demir Kubbe sistemi tarafından havada imha edildi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramasının ardından Ortadoğu'da gerilim tırmanmaya devam ediyor.

Lübnan’ın güneyinden İsrail’in kuzeyindeki Yukarı Celile bölgesine fırlatılan roketler İsrail’e ait hava savunma sistemleri tarafından imha edildi.

BÖLGEDE GERİLİM ARTIYOR

Bir kısmının ise İsrail'in kuzeyinde düştüğü ve yangına neden olduğu öne sürüldü.

İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilim, İsrail'in kuzey sınırında yaşanan askeri hareketlilik ve karşılıklı saldırılarla artıyor. Hizbullah, Lübnan'ın güneyinden İsrail'e roket saldırıları düzenlerken, İsrail de misilleme olarak Hizbullah mevzilerini hedef alıyor.

Bu çatışmalar, iki taraf arasında uzun süredir var olan gerginliği yeniden alevlendiriyor. Tarafların artan askeri eylemleri, bölgedeki tansiyonu yükselterek olası bir geniş çaplı çatışma endişesini gündeme getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN