Hizbullah'tan İsrail'e füze salvosu: Glilot Askeri Üssü hedef alındı

Hizbullah'tan İsrail'e füze salvosu: Glilot Askeri Üssü hedef alındı

Hizbullah, Tel Aviv çevresindeki Glilot Askeri Üssü'nü füzelerle vurdu. İsrail ordusu karşılık olarak Lübnan'daki Hizbullah hedeflerine geniş çaplı hava ve kara saldırıları düzenledi.

Orta Doğu’da tansiyon yükseliyor. Hizbullah, İsrail'in başkenti Tel Aviv yakınlarındaki Askeri İstihbarat Birimi 8200’e bağlı Glilot Üssü'ne füze saldırısı düzenlediğini duyurdu. Saldırının Gazze'deki direnişe destek, Lübnan'ın savunulması ve İsrail'in katliamlarına yanıt vermek amacıyla gerçekleştirildiği açıklandı.

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan'dan atılan 2 füzeye karşı konulduğu, saldırı nedeniyle ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde sirenlerin çaldığı belirtildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Lübnan'dan atılan füzelerin ardından, son 24 saat içinde düzenlenen kara ve hava operasyonlarında yaklaşık 70 Hizbullah mensubunun etkisiz hale getirildiğini belirtti. Adraee, Hizbullah'ın yeraltı tünelleri, roket rampaları ve mühimmat depolarının imha edildiğini açıkladı.

İsrail basını, füze saldırıları sonrası Herzliya’da şarapnel parçaları nedeniyle bir kadının hafif yaralandığını ve park halindeki araçlarda hasar meydana geldiğini bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN