Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Kasım'dan 'İsrail'e saldırı hakkımız var' açıklaması: Çözüm ateşkes ancak...

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Kasım'dan 'İsrail'e saldırı hakkımız var' açıklaması: Çözüm ateşkes ancak...

Hizbullah'ın Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail'in saldırılarına yönelik yaptığı değerlendirmede, "Çözüm ateşkes" ifadesini kullanırken zayıf bir konumda olmadıklarını da vurguladı. İsrail'e saldırı haklarının olduğunu söyleyen Kasım, saldırılarının odak noktasında İsrail ordusunun kışlaları, askeri merkezleri ve stratejik hedeflerinin yer aldığını ifade etti.

Hizbullah’ın Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail’in son dönemdeki saldırılarına ve bölgedeki çatışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kasım, “Çözüm ateşkes” derken, Hizbullah’ın ‘zayıf bir pozisyonda olmadığını’ vurgulayarak örgütün son haftalarda yeni bir strateji benimsediğini duyurdu.

'İSRAİL’E SALDIRMA HAKKIMIZ VAR'

İsrail'in Lübnan’a yönelik saldırılarına değinen Naim Kasım, Hizbullah’ın kendini savunma hakkını kullandığını belirterek, “İsrail Lübnan’da her yere saldırıyorsa, bizim de İsrail’in herhangi bir yerine saldırma hakkımız var” dedi. Kasım, saldırılarının odak noktasında İsrail ordusunun kışlaları, askeri merkezleri ve stratejik hedeflerinin yer aldığını ifade etti.

'LÜBNAN VE FİLİSTİN MÜCADELESİ BİRBİRİNDEN AYRILAMAZ'

LBC Group’a konuşan Kasım, Filistinlilere verdikleri desteğin ‘adalet mücadelesinin bir parçası’ olduğunu vurguladı. “Lübnan'ı Filistin'den ayıramayız. İsrail'in ve onu destekleyenlerin yürüttüğü savaş, Hizbullah’ı sert bir pozisyon almaya zorladı” diyen Kasım, İsrail’in sadece bölgeye değil, dünya barışına da tehdit oluşturduğunu öne sürdü. Ayrıca Kasım, ABD ve İsrail’in şekillendirdiği yeni bir Orta Doğu planı konusunda uyarıda bulunarak, “Gazze ile Lübnan’ı birbirinden ayıran projelere karşıyız” ifadelerini kullandı.

'İSRAİL’İN ÜÇ TEMEL AMACI VAR'

Kasım, İsrail’in Lübnan’da üç ana hedefi olduğunu savunarak, “Hizbullah’ın liderliğini ve askeri kapasitesini zayıflatmak, varlığına son vermek ve Lübnan’ı ABD ve İsrail’in çıkarlarına hizmet edecek şekilde yeniden dizayn etmek” diye konuştu. Bu hedeflere ulaşılmasına izin verilmesi durumunda, Lübnan’ın egemenliğinin tehlikeye gireceğini belirtti.

'ARTIK SINIR TANIMIYORUZ'

Kasım, son dönemde Hizbullah’ın yeni bir strateji izlemeye başladığını açıkladı. “Son haftadan beri yeni bir denklem uyguluyoruz: İsrail’in acıyı hissetmesi. Roketlerimiz artık Hayfa ve Tel Aviv’e ulaşıyor” ifadelerini kullanan Kasım, İsrail’in tüm Lübnan’ı hedef aldığı için Hizbullah’ın da ‘herhangi bir kırmızı çizgi tanımaksızın’ her bölgeyi vurma hakkına sahip olduğunu dile getirdi.

'ÇÖZÜM ATEŞKES, ANCAK İSRAİL BUNU İSTEMEZSE DEVAM EDERİZ'

Çatışmanın sona ermesi için tek çözümün ateşkes olduğunu belirten Kasım, İsrail’in bu yönde adım atmaması halinde mücadeleye devam edeceklerini söyledi. “Ateşkes sağlandığında, İsrailli yerleşimciler kuzey bölgelerine dönebilir ve çatışmaların geleceği buna göre şekillenir” diyen Kasım, Hizbullah’ın savaş alanında ciddi kayıplar yaşasa da gücünü geri kazandığını sözlerine ekledi.

HİZBULLAH’TAN HAYFA’DA ASKERİ ÜSSE SALDIRI

Hizbullah, İsrail’in Hayfa kentinin güneyindeki bir askeri üsse insansız hava aracıyla saldırı düzenlemiş, bu saldırıda dört İsrail askeri hayatını kaybetmiş ve 58 asker yaralanmıştı. İsrail, karşılık olarak 23 Eylül'de Lübnan’ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi.

LÜBNAN’DA AĞIR KAYIPLAR

8 Ekim 2023’ten bu yana süren çatışmalarda Lübnan’da büyük can kayıpları yaşandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu tarihten bu yana 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 309 kişi hayatını kaybetti, 10 bin 782 kişi ise yaralandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN