Harris mi, Trump mı? Anket sonuçlarına göre son veriler paylaşıldı

Harris mi, Trump mı? Anket sonuçlarına göre son veriler paylaşıldı

Başkanlık seçimlerine doğru giden süreçte, Demokrat Kamala Harris ve Cumhuriyetçi Donald Trump arasındaki anket sonuçları dikkat çekiyor.

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesi, CNN'in gerçekleştirdiği anket, Harris'in %48 oy oranıyla önde olduğunu, Trump'ın ise %47 ile hemen arkasında yer aldığını ortaya koyuyor. Seçmenlerin eğilimleri, seçimdeki muhtemel sonuçları şekillendirebilir.

Ankete göre, Harris yüzde 48 düzeyinde oy alırken, Trump yüzde 47 ile rakibini çok az farkla takip ediyor.

Liberteryen aday Chase Oliver'ın yüzde 2 civarında oy aldığı ankete göre, Yeşil Parti adayı Jill Stein de yüzde 1 ile son sırada yer aldı.

TRUMP, HARRİS'İ ÇOK AZ FARKLA TAKİP EDİYOR

Ankete katılan beyaz erkeklerin yüzde 58'i Trump'a, yüzde 35'i Harris'e oy vereceklerini dile getirirken, beyaz kadınların yüzde 50'si Trump'ı, yüzde 47'si Harris'i destekleyeceğini belirtti.

30 yaş altı seçmenler arasında ise Harris'in yüzde 38'e karşı yüzde 55 net üstünlüğü bulunuyor. Benzer şekilde siyasi seçmenler arasında da Harris'e destek oranı yüzde 79'a ulaşırken, Trump'a destek yüzde 16 seviyesinde kaldı.

Latin Amerika kökenli seçmenler arasında da Trump'ın yüzde 40 oyuna karşılık Harris yüzde 59 oy oranına ulaşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN