Harris anket sonuçlarına göre önde: Ancak, kritik eyaletlerde Trump'ın avantajı bulunuyor

Harris anket sonuçlarına göre önde: Ancak, kritik eyaletlerde Trump'ın avantajı bulunuyor

ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat aday Kamala Harris, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ın 4 puan önünde görünüyor. Ancak, kritik eyaletlerde Trump'ın avantajı bulunuyor ve seçimler burun farkıyla sonuçlanabilir.

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde son yapılan anketler, Demokrat aday Kamala Harris'in, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'a karşı ulusal çapta 4 puanlık bir üstünlüğe sahip olduğunu ortaya koydu. Ancak, kritik eyaletlerde Trump'ın önde olduğu belirtiliyor ve bu durum seçimlerin çok yakın geçeceğini işaret ediyor.

KRİTİK EYALETLERDE TRUMP'IN ÜSTÜNLÜĞÜ

Son yapılan Reuters ve Ipsos anketlerinin sonuçlarına göre, Harris ülke genelinde yüzde 45 oy oranına ulaşırken, Trump yüzde 41'de kalıyor. Ancak, kritik öneme sahip 7 eyalette yapılan anketlerin ortalamalarına göre Trump, Harris'ten ortalama 2 puan önde görünüyor. Arizona, Georgia, Wisconsin, Michigan, Pennsylvania, Nevada ve Kuzey Carolina'da Trump'ın önde olması, seçimlerin son derece çekişmeli geçebileceğini gösteriyor.

HARRİS'İN DESTEK KAZANDIĞI GRUPLAR

Anket verilerine göre, Harris'in son dönemde kadınlar ve Latin Amerika kökenli seçmenler arasında destek kazandığı görülüyor. Kadınlar ve Latin Amerika kökenli seçmenler arasında Harris'in desteği yüzde 49 seviyesine ulaşmış durumda. Öte yandan, Trump'ın beyaz Amerikalılar ve erkek seçmenler arasındaki desteği Harris'in önünde bulunuyor.

SEÇİMLERİN KADERİ KRİTİK EYALETLER BELİRLENECEK

Harris'in ülke genelindeki üstünlüğü, Trump'ın kritik eyaletlerdeki avantajını gölgede bırakmıyor. Real Clear Politics anketlerine göre, Trump, Arizona, Nevada, Georgia, Pennsylvania ve Kuzey Carolina'da yüzde 1'in altında farklarla önde gözüküyor. Harris ise Michigan ve Wisconsin'de rakibinin önünde yer alıyor.

ABD başkanlık seçimlerine yönelik anketler, yarışın oldukça yakın geçeceğini ve özellikle kritik eyaletlerdeki sonuçların seçimlerin sonucunu belirleyeceğini ortaya koyuyor. 5 Kasım'da yapılacak seçimlerin nasıl sonuçlanacağı, bu eyaletlerdeki oyların dağılımına bağlı olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN