Orta Doğu’da misilleme alarmı: İran tehdit etti ABD koruma kalkanı oluşturdu

Orta Doğu’da misilleme alarmı: İran tehdit etti ABD koruma kalkanı oluşturdu

Hamas lideri İsmail Haniye'ye düzenlenen suikastın ardından ABD, İran'ın vereceği olası yanıtlara karşı İsrail'i korumak için Orta Doğu'ya ek savaş uçakları ve gemiler gönderdi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail'in güvenliğini artırmak amacıyla bölgedeki askeri varlığı güçlendirmek için talimat verdi.

ABD, Hamas lideri Haniye'ye yönelik suikastın ardından İran'ın vereceği yanıtı beklerken, İsrail'in güvenliğini sağlamak amacıyla Orta Doğu'ya ek savaş uçakları ve savaş gemileri gönderiyor.

ABD Savunma Bakanlığı, İran kaynaklı tehditlere karşı İsrail'in güvenliğini artırmak için bölgeye ilave askeri güç göndereceğini duyurdu. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in talimatıyla Pentagon, bölgedeki Amerikan askeri varlığını yeniden düzenleyecek. Bu kapsamda, bölgeye ek savaş uçakları ve savaş gemileri gönderilecek, USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin yerine USS Abraham Lincoln uçak gemisi görevlendirilecek. Ayrıca, balistik füze savunma kapasitesine sahip ilave kruvazör ve destroyerler de bölgeye gönderilecek. Karadan balistik füze savunma kapasiteleri de artırılacak.

Bakan Austin, İsrail'in savunmasını güçlendirmek için Orta Doğu'ya ilave savaş uçakları filosu gönderecek.

BİDEN'DAN NETANYAHU'YA ESİR TAKASI ÇAĞRISI

ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu telefonla arayarak Hamas'la esir takası anlaşması yapması yönünde baskı yaptığı bildirildi. İsrail Kanal 12'nin haberine göre, Biden görüşmede Netanyahu'ya esir takası anlaşmasının öncelikli bir konu olduğunu ve bölgede tansiyonu artırmaktan kaçınılması gerektiğini iletti. Ayrıca, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik suikasta karşılık İran'dan gelebilecek olası misillemelere yönelik askeri hazırlıklar da ele alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN