Haniye'nin öldürülmesi sonrası İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi acil toplandı

Haniye'nin öldürülmesi sonrası İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi acil toplandı

Hamas lideri Haniye'nin Tahran'da suikast sonucu öldürülmesinin ardından İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in başkanlığında İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi acil olarak toplandı.

Hamas dini Lideri İsmail Haniye'nin suikast sonucu öldürülmesinin ardından İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi acil olarak toplanacak.

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’ya göre, İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Sözcüsü İbrahim Rızai, "İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, bugün, Şehid Haniye'ye düzenlenen terör saldırısına ilişkin olağanüstü toplanacak." dedi.

İranlı yetkili saldırıyla ilgili incelemenin sürdüğünü dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi devralma törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz’da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye'nin, Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu.

İran ve Hamas hareketi suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Haniye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN